Guterres: "Dreptul poporului palestinian de a-şi construi propriul stat trebuie recunoscut de toţi"

T.B.
Internaţional / 20 ianuarie

Guterres: "Dreptul poporului palestinian de a-şi construi propriul stat trebuie recunoscut de toţi"

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat sâmbătă, la summitul Mişcării de Nealiniere din Uganda, că "dreptul poporului palestinian de a-şi construi propriul stat trebuie recunoscut de toţi" şi că orice "negare" este "inacceptabilă", relatează AFP.

"Refuzul de a accepta soluţia celor două state pentru israelieni şi palestinieni, precum şi negarea dreptului la un singur stat pentru poporul palestinian sunt inacceptabile", a spus Guterres, conform sursei precizate.

"Acest lucru ar prelungi pe termen nelimitat un conflict care a devenit o ameninţare majoră la adresa păcii şi securităţii globale, ceea ce exacerbează polarizarea şi îi încurajează pe extremiştii din întreaga lume", a adăugat el, relatează sursa.

"Dreptul poporului palestinian de a-şi construi propriul stat trebuie recunoscut de toţi", a subliniat secretarul general al ONU, informează sursa citată.

Războiul a fost declanşat de un atac fără precedent al Hamas pe 7 octombrie în sudul Israelului, care a ucis 1.140 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ AFP bazat pe datele oficiale israeliene, potrivit sursei citate.

Aproximativ 250 de persoane au fost luate ostatice, iar 132 sunt în continuare în Gaza, dintre care cel puţin 25 ar fi fost ucise, conform unor estimări recente ale autorităţilor israeliene. Aproximativ 100 au fost eliberaţi în timpul unui armistiţiu la sfârşitul lunii noiembrie, transmite AFP.

În Fâşia Gaza, peste 24.000 de persoane au fost ucise de bombardamentele şi operaţiunile militare israeliene, marea majoritate fiind femei, copii şi adolescenţi, conform Ministerului Sănătăţii din Gaza, controlat de Hamas, relatează sursa precizată.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) deplânge "condiţiile de viaţă inumane" din acest mic teritoriu de coastă, ai cărui 2,4 milioane de locuitori duc lipsă de tot, inclusiv de telecomunicaţii, afirmă sursa.

Luni, Guterres a cerut o "încetare imediată a focului pe motive umanitare" în Gaza, anunţă AFP.

Statele Unite, principalul aliat şi susţinător cheie al Israelului în războiul său împotriva Hamas, şi-au reiterat recent sprijinul pentru crearea unui stat palestinian, provocând disensiuni cu guvernul premierului Benjamin Netanyahu, conform sursei menţionate.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Actiunea genocidala a Israelului in Gaza se apropie de 100 000 de morti si raniti civili, majoritatea femei si copii, adica 5% din populatia Gazei. In 3 luni, 5%. Absolut criminal. Genocid.

     

    CNN scria acum o saptamana: Mai mult de 10 copii sufera amputari in fiecare zi in Gaza ca urmare a actiunilor criminale ale armatei israeliene. ZECE COPII IN FIECARE ZI !!!!!!!! 

    "More than 10 children losing legs in Gaza every day as dire health crisis grows, aid groups say" 

    1. Traducerea corecta a ceea ce citezi este: "Peste 10 copii își pierd picioarele în Gaza în fiecare zi, pe măsură ce criza de sănătate crește, spun grupurile de ajutor".

      Exprimarea "ca urmare a actiunilor criminale ale armatei israeliene", nu este un citat din CNN, ci este un citat din tine.

      Adică este o situație normala, se întâmpla acest lucru și înainte de invazie?

      foarte bine. sa fie rasi toti teroristii. poporul palestinian nu exista. e doar o gloata de atentatori spalati pe creier care umbla in rochii ca muierile. speram sa ii rada mai repede dar si israelienii se misca incet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb