Guvernul Croitoru vrea delimitarea exactă a siturilor Natura2000 pentru care România e citată la CEJ

F.A.
Companii / 24 octombrie 2009

Reabilitarea şi delimitarea exactă a siturilor Natura 2000 şi a ariilor protejate, precum şi introducerea în programa şcolară a temelor de mediu şi dezvoltare durabilă sunt câteva dintre obiectivele de protecţie a mediului ale cabinetului Croitoru.

Pe 8 octombrie, Comisia Europeană (CE) anunţa că a dat în judecată România la Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) pentru omisiuni repetate de conformare la legislaţia comunitară de protecţie a păsărilor sălbatice, deşi Bruxelles-ul a trimis mai multe scrisori de avertizare.

Programul de guvernare mai prevede consolidarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Protejate - instituţie existentă deocamdată doar pe hârtie şi care, potrivit fostului ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, urma să devină un departament funcţional din cadrul ministerului.

De asemenea, în programul de guvernare se precizează că România va reduce progresiv emisiile de gaze cu efect de seră, va susţine o agricultură ecologică şi va întări controlul în utilizarea şi trasabilitatea organismelor modificate genetic (OMG) şi a pesticidelor.

Alte obiective vizează dezvoltarea proiectelor bazate pe biocombustibili (inclusiv din deşeuri urbane), energie solară, eoliană, precum şi diminuarea riscului la dezastre naturale, prin implementarea strategiei naţionale de apărare împotriva inundaţiilor şi aprobarea Planului de contingenţă pentru intervenţii la poluarea accidentală a Dunării.

Capitolul de mediu mai prevede elaborarea şi implementarea unui Program Naţional de Acţiune pentru Sănătate şi Mediu, revizuirea Strategiei Naţionale de Gestiune a Deşeurilor, extinderea Sistemului Naţional de Monitorizare a Calităţii Aerului şi a Sistemului Naţional de Monitorizare a Radioactivităţii, susţinerea programului naţional de împădurire şi extinderea suprafeţelor verzi din localităţi.

Totodată, în document mai figurează şi propunerea de implementare a sistemelor de management pentru fluidizarea traficului în mediul urban, susţinerea utilizării autovehiculelor cu grad redus de poluare, implementarea de măsuri fezabile de stocare geologică a CO2, refacerea reţelei de canale în Delta Dunării, îmbunătăţirea reglementării comerţului cu specii de floră şi faună sălbatică şi implementarea programului de achiziţii "verzi" în sectorul public.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb