Guvernul: Implementarea MCV, până în luna iunie

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 21 ianuarie 2021

Guvernul a aprobat ieri un memorandum privind calendarul pentru implementarea măsurilor impuse prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), precum şi a recomandărilor din ultimele rapoarte ale Comisiei Europene pe acest mecanism.

Vom face toate demersurile necesare pentru a finaliza acest mecanism. Am stabilit un calendar clar pentru modificarea legislaţiei şi transpunerea în practică a recomandărilor formulate de Comisia Europeană în ultimii trei ani. Amintesc că acest guvern şi această coaliţie şi-a asumat rezolvarea MCV până în luna iunie a anului curent, a declarat premierul Florin Cîţu, după şedinţa de guvern de ieri.

Vicepremierul Dan Barna a afirmat că trebuie să înceteze opinia conform căreia implementarea măsurilor dispuse prin MCV este un fel de fata-morgana.

"Prin memorandumul adoptat am decis ca Guvernul să aprobe proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie până la sfârşitul lunii februarie. Astfel vom îndeplini unul dintre angajamentele asumate la nivel european, ţinând cont de faptul că secţia respectivă a fost criticată atât în rapoartele MCV, cât şi în cele GRECO şi în Opiniile Comisiei de la Veneţia. De asemenea, dorim ca, până la sfârşitul lunii aprilie să fie adoptate de guvern proiectele privind repararea legilor justiţiei, iar apoi să trimitem întregul pachet legislativ la Parlament, astfel încât ridicarea MCV să devină o realitate pentru România şi un pas decisiv pentru aderarea la spaţiul Schengen", a spus vicepremierul Dan Barna.

Amintim că pachetul legislativ privind repararea legilor justiţiei a fost pus în dezbatere publică în 30 septembrie 2020. Termenul final al dezbaterii este 31 martie 2020.

În privinţa desfiinţării SIIJ, părerile sunt împărţite în rândul magistraţilor, a Consiliului Superior al Magistraturii şi al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. O parte dintre judecători şi procurori ar dori ca secţia respectivă să fie redefinită şi să îşi desfăşoare în continuare activitatea, în timp ce majoritatea magistraţilor o consideră o ameninţare la independenţa lor şi a actului de justiţie.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Pai, de ce-ar mai trebui sa ne oripileze textul acestui infam,  MCV? Caci oricum am da-o, acesta se adreseaza fix unei "populatii de sclaveti si maimute"(asa cum suntem vazuti de cei din Vest) care trebuie infricosata si pusa cu botul pe labe!

    Alternativa? Iesirea din lesa acestei Infectii neomarxiste, numita UE, care ne face numai rau!  Poate fi cat se poate de simpla sau cat se poate de grea, totul depinzand de solidaritatea si constiinta noastra ca neam! Pt mine un singur lucru este esential in aceasta relatie de sclavie pe care o avem cu UE: RO EXIT! 

    1. RO la stanga, EXIT la dreapta !

      Cristiane eu cred ca nu ai vazut cat rau a trecut prin Romania atat timp cat a fost guvernata de propriul guvern ales pe buna credinta.

      Guvern lacom la banul public imediat dupa revolutie, guvern ce a furat si ingenunchiat Romania mai rau ca in perioada 1860-1918; mai rau si ca in perioada 1929-1944 (cand a fost marea criza si oamenii au murit de foame si de razboi)... noi in perioada de dupa revolutie si imediat pana in revoltie (7 ani de deresie) am suferit la fel de mult ca pe vremea razboiului. 

      Intelege ca tara asta nu mai poate sa fie condusa de HOTI de proprii HOTI de la GUVERNARE sau Baronii locali, trebuie sa ne supunem moneda sub o alianta caci altfel nu se mai poate asa; devenim jungla; de bine de rau intr-o alianta mai mare se dau socoteli, pedepse, etc decizii si reglementari. 

      Iliescu, muma lui de stafie vie a facut cel mai mult rau natiei astea; o sa ramana in istorie ca cel ce a starnit exodul a peste 5 milioane de romani si a ingropat alte milioane de someri si pensionar prin furtul valorii muncite (forma de inflatie si denominare la leul vechi cu ronul) ce a for remunerat la o cotatie inferioara fata de valoarea adusa de oamenii respectivi pe timpul vietii lor. 

      Au furat tara asta in lung si in lat! 

      Eu nu vreau UE dar nici nu vreau un stat de drept condus de corupti; din acest motiv trebuie sa o jonglam cu formele de aliante din exterior (UE, NATO, FMI, BM) caci altfel stam si maine si poimaine intr-o cloaca de saracie (vezi tarile carora le-a trebuit zeci de ani... sa iasa din coruptie, furt si saracie). 

      semnat comenturi "cretine" 

      Maestre, ma confunzi! Nu sunt Cristian! Dar daca ai baut o damigeana intreaga, atunci pot fi pentru tine, si Cristian!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb