Guvernul intră în restructurare

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 10 iunie 2010

Guvernul intră în restructurare

Premierul Emil Boc le-a cerut miniştrilor ca, până săptămâna viitoare, să prezinte noi scheme de organizare a ministerelor

Numărul de secretari de stat, de agenţii guvernamentale şi de salariaţi va fi redus

Premierul Emil Boc le-a solicitat, ieri, tuturor mi-niştrilor din Cabinetul său ca, în maxim o săptămână, să prezinte o schemă de reorganizare a ministerelor pe care le conduc, susţin surse oficiale, citate de Mediafax.

Schemele de reorganizare vor include un număr scăzut de secretari de stat şi agenţii aflate în coordonare, dar şi o reducere cu 25% a numărului de angajaţi din fiecare minister.

Astfel, fiecare ministru a fost solicitat să prezinte, până la şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, o nouă schemă de organizare a ministerului de care este responsabil.

Cheltuielile materiale, diminuate suplimentar

De asemenea, cheltuielile materiale urmează să fie reduse cu 20%, suplimentar reducerii cu 15% ce fusese stabilită iniţial.

Premierul Emil Boc a explicat că această măsură este necesară pentru compensarea perioadei care va trece până la aplicarea legilor de reducere a salariilor şi pensiilor, după finalizarea tuturor procedurilor.

Emil Boc a explicat: "Măsurile vor intra în vigoare imediat după publicarea actului în Monitorul Oficial. Evident că vom reduce chetu-ieli materiale suplimentare, mă refer aici la bunuri şi servicii, combustibil, şi alte cheltuieli de acest fel care intră în categoria cheltuielilor materiale, cu 20% pe lângă reducerea de 15% avută în vedere iniţial, pentru a compensa această diferenţă. Pentru acea diferenţă care rămâne de acoperit, vom suplimenta cu reducerea cheltuielilor materiale cu bunuri şi servicii, să ne încadrăm în deficitul de 6,8% convenit cu FMI şi Co-misia Europeană".

Salarii uniformizate în ministere

În cadrul şedinţei de Guvern de ieri, unii miniştri au reclamat că func-ţionari din subordine, precum şoferi, secretare şi alţi angajaţi, vor să plece la alte ministere unde au constatat că se câştigă mai bine, mai ales după ce veniturile din ministere au devenit publice pe site-urile instituţiilor.

Surse participante la discuţii susţin că miniştrii au reclamat că şoferi, secretari, dar şi angajaţi încadraţi pe alte posturi sunt tentaţi să plece spre alte ministere şi instituţii publice unde au observat că persoane încadrate pe un post echivalent sunt mai bine remunerate.

Sursele citate au susţinut: "De exemplu, s-a văzut că sunt şoferi plătiţi cu 4.000 lei lunar, în timp ce alţii nu trec de 1.200 lei. Această situaţie a generat o nemulţumire la nivelul angajaţilor din ministere, care au început să fie tentaţi să plece spre acele instituţii unde au observat că se câştigă mai bine".

În urma discuţiei din Guvern, premierul Emil Boc a cerut ca, în termen de o săptămână, prin ordonanţă de urgenţă sau ordin de ministru, salariile şoferilor, secretarelor şi altor angajaţi din ministere să fie uniformizate.

Datele prezentate începând cu săptămâna trecută de către instituţiile publice privind veniturile angajaţilor în luna aprilie 2010 au indicat că, în unele structuri, precum ministerele Finanţelor şi Muncii, sunt şoferi plătiţi lunar cu peste 4.000 lei, mai bine ca unii secretari de stat, în timp ce alţii au salarii cuprinse între 2.000 lei şi 3.000 lei. În alte instituţii, îngrijitorii sunt plătiţi cu aproape 2.000 lei, mai bine decât un consilier juridic asistent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb