Guvernul prelungeşte vacanţele de sărbători

M.I.
Politică / 20 decembrie 2019

Ludovic orban (Sursp foto: www.gov.ro)

Ludovic orban (Sursp foto: www.gov.ro)

Actualizare - Monica Anisie: "Elevii care sunt în clasa a şaptea acum vor susţine Evaluarea Naţională aşa cum este anul acesta."

---

Actualizare - Ionel Dancă: "Guvernul a stabilit ca plafonul de lucrători străini pentru anul 2020 să fie de 30.000 de persoane."

---

Actualizare - Guvernul a aprobat schema de ajutor de stat privind certificatele de emisii de gaze de seră

Guvernul a aprobat proiectul pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului numărul 115/ 2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră, atribuite României la nivelul Uniunii Europene (UE), informează News.ro.

În plus, măsura vizează instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor din sectoarele şi subsectoarele expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costurile emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice.

Prin această schemă, derulată prin Fondul de Mediu, statul ajută industria şi creează premisele unei colaborări viitoare, potrivit ministrului.

"Practic, prin această schemă de ajutor de stat, prin acestă Ordonanţă, ajutăm şi industria şi creăm şi premisele unei colaborări în proiecte viitoare de reducere a emisiilor de CO2. Sper să reuşim să venim în sprijinul industriilor respective şi să menţinem locurile de muncă în România, ceea ce este foarte important, şi să creştem competitivitatea industriei româneşti", a spus Popescu.

Schema de ajutor de stat care este aprobată de Comisia Europeană şi este aplicată în 12 ţări europene, potrivit ministrului. Popescu a subliniat că statele respective ajută, astfel, consumatori industriali din 15 domenii să beneficieze, prin intermediul certificatelor de emisii de CO2, de reduceri ale preţului la energie electrică.

---

Actualizare - Orban către ministrul Educaţiei: "Nu mai accept introducerea pe ordinea de zi a niciunei OUG pe care nu o discutaţi în prealabil cu mine."

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie a cerut introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de ordonanţă pentru completarea unui articol din legea educaţiei pentru exceptarea de la obligativitatea înregistrării în registrul matricol unic a studenţilor înmatriculaţi la Academia Naţională de Informaţii Mihai Viteazul la programele de master, licenţă şi programe post-universitare.

Răspunsul Premierului a fost: "Aprobat. Dar vă spun de acum, nu mai accept introducerea pe ordinea de zi a niciunei ordonanţe de urgenţă pe care nu o discutaţi în prealabil cu mine. Nu mi se pare normal ca pe nepusă masă să ne trezim cu două ordonanţe de urgenţă despre care habar n-am. Ca să nu mai spun că sunt subiecte care trebuiau discutate anterior", a afirmat Orban.

---

Actualizare - Guvernul dă 500 de milioane de lei primăriilor

---

Actualizare - Ludovic Orban: "Trezoreria va lucra în zilele de 23, 24 decembrie şi pe 27, 30, 31 decembrie"

---

Actualizare - Bugetarii mai primesc două zile de vacanţă

Conform unui proiect de HG, zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 sunt declarate zile libere, pentru angajaţii din instituţiile şi autorităţile publice, acestea urmând a fi recuperate până la 31 ianuarie 2020.

"Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 se stabilesc ca zile libere. Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instituţiile publice şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 ianuarie 2020, potrivit planificărilor stabilite", se arată în proiectul de Hotărâre.

Astfel, bugetarii vor avea o primă minivacanţă de miercuri, 25 decembrie până duminică, 29 decembrie.

O a doua perioadă de minivacanţă va incepe miercuri, 1 ianuarie şi se va încheia duminică, 5 ianuarie.

Prevederile nu se aplică însă în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

De asemenea, prevederile "nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 şi nici participanţilor în aceste procese".

---

Guvernul ar urma să decidă în şedinţa de vineri dimineaţă ca 27 decembrie şi 3 ianuarie să fie zile libere pentru sistemul bugetar.

Tot în şedinţa de vineri dimineaţă ar urma să fie adoptată a treia rectificare bugetară din acest an, care să asigure bani pentru unităţile administrativ-teritoriale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Apropo de guvern nu va bucurati ca analistul vostru preferat o sa fie reprezentant la BERD? In sfarsit s-a facut dreptate (din punctul unora de vedere) si poate si liniste si i se recunosc meritele profesionale deosebite si CV-ul impresionant si tot. El nu e genul sa accepte posturi de complezenta gen ministru secretar de stat CEO sau in vreun CA de stat, el e genul "all or nothing" si poate ca si ordinele s-au schimbat. Uite ca i-a iesit ca vorba aia "good things come to those who wa it" cum zicea de Niro in Ronin. Astept un interviu ca asa ar fi frumos cu ganduri nazuinte planuri de cum ne va reprezenta sotul dnei Gorghiu la BERD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb