Guvernul respinge acuzaţiile privind utilizarea unor mecanisme de cenzură economică a presei

Ziarul BURSA #Politică / 11 august 2004

Purtătorul de cuvînt al Executivului a respins ieri orice acuzaţie privind utilizarea de către Guvern a unor mecanisme de cenzură economică asupra presei, apreciind că acestea sunt calomnioase la adresa statutului jurnalistului într-o societate democratică.

"În baza prerogativelor sale, Primul-Ministru al României a dorit, în permanenţă, să se asigure cu privire la legalitatea constituirii bugetelor de publicitate ale instituţiilor publice, precum şi la legalitatea administrării lor, precizează într-un comunicat purtătorul de cuvînt al Guvernului, cu referire la acuzaţiile formulate de directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, Ioana Avădani, privind gestionarea bugetelor de publicitate.

Conform sursei citate, valorile fondurilor de publicitate aflate la dispoziţia ministerelor au fost aprobate, în normele legale şi sunt publicate în Monitorul Oficial.

În comunicat se afirmă că pe durata anului 2004, ca de altfel pe durata întregului mandat al Guvernului, nu au existat fonduri centralizate de publicitate pentru activitatea de comunicare a ministerelor şi celorlalte instituţii publice. "Contractele de publicitate au fost semnate de către fiecare instituţie publică, în raport direct cu mass-media şi nu poartă avizul sau semnătura Primului-Ministru", se subliniază în comunicatul purtătorului de cuvînt al Guvernului.

Alianţa PNL-PD susţine solicitarea CJI adresată Guvernului de a oferi detalii privind lista contractelor publicitare

Alianţa D.A. PNL-PD şi-a exprimat ieri susţinerea faţă de solicitarea formulată de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) către Guvern de a oferi detalii privind "lista contractelor publicitare aprobate de premierul Adrian Năstase, precum şi numele firmelor beneficiare". Conform unei declaraţii de presă a purtătorului său de cuvînt, Călin Popescu Tăriceanu, Alianţa PNL-PD solicită imperativ Executivului să dea curs cererii formulate de CJI, în termenul prevăzut de Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb