Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, modernizează Complexul Olimpic de la Izvorani şi Pasajul Unirii din Capitală

R.S.
Politică / 19 august

Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, modernizează Complexul Olimpic de la Izvorani şi Pasajul Unirii din Capitală

Astăzi, la Palatul Victoria, în prezenţa prim-ministrului Marcel Ciolacu, ministrul dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea, a semnat două contracte de importanţă naţională strategică, cu un impact social major, pentru modernizarea infrastructurii sportive şi de transport.

Proiectul "Reparaţie capitală şi modernizarea bazei vechi COSR Izvorani, sat Izvorani, comuna Ciolpani, judeţul Ilfov", finanţat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, în valoare totală de 126.728.540 lei şi cu o durată de 42 de luni (din care 6 luni sunt dedicate activităţii de proiectare), are în vedere modernizarea, reamenajarea, reorganizarea, extinderea spaţiilor dedicate pregătirii sportive şi recreerii, precum şi dotarea cu echipamente profesionale moderne, inclusiv prin utilizarea energiei regenerabile, îmbunătăţiri care vizează stimularea şi dezvoltarea sportului de performanţă din România, dar şi introducerea acestui complex în circuitul Comitetului Internaţional Olimpic, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"România trebuie să investească în sport! Atât în sportul de performanţă, cât şi în sportul de mase. Până în prezent, Guvernul, prin CNI, a finalizat 200 săli de sport, 49 de complexuri sportive şi 16 bazine de înot în toată ţara. Pe lângă acestea, avem în execuţie peste 380 de obiective de investiţii în infrastructura sportivă. Cu participarea administraţiilor locale sper să intensificăm ritmul investiţiilor în sportul românesc", a precizat premierul Marcel Ciolacu, potrivit comunicatului.

"Complexul Olimpic < < Sydney 2000 > > de la Izvorani va fi modernizat şi extins, astfel încât sportivii de performanţă să se poată antrena, odihni şi recrea în condiţii optime, la cele mai înalte standarde internaţionale în domeniu. Dezvoltarea infrastructurii sportive reprezintă o prioritate pentru Ministerul Dezvoltării, sportul fiind şi unul dintre cei mai buni ambasadori ai ţării noastre. Astfel, acest proiect se va alătura celorlate 943 de obiective din infrastructura sportivă realizate de Guvernul României, până în prezent", a declarat ministrul Veştea.

Proiectul "Regenerarea spaţiilor publice în zona Pasajul Unirii, prin realizarea lucrărilor de consolidare şi reabilitare a planşeului de acoperire a râului Dâmboviţa în Piaţa Unirii", în valoare totală de 750.751.800,69 de lei şi cu termen de execuţie finalul anului 2028, are ca scop sprijinirea eforturilor autorităţilor administraţiei publice locale din sectorul 4 al municipiului Bucureşti pentru consolidarea infrastructurii din această zonă.

"Fie că vorbim de refacerea planşeului de acoperire a râului Dâmboviţa la Piaţa Unirii, fie că vorbim de modernizarea bazei sportive COSR, îmi doresc ca astfel de investiţii să fie multiplicate. De aceea, veţi găsi mereu în mine un partener pentru realizarea proiectelor ce contribuie la dezvoltarea României. Şi spun asta deoarece contractele pe care le vom semna astăzi reprezintă, chiar dacă în moduri diferite, investiţii în viitorul nostru", a declarat premierul.

"Consolidarea acestui obiectiv este cel mai amplu proiect finanţat prin Programul Naţional de Investiţii < < Anghel Saligny > > până acum. Acesta presupune lucrări extinse de infrastructură, menite să consolideze această zonă extrem de circulată, atât de pietoni, cât şi de autovehicule, din centrul Capitalei, şi să ia, în acest scop, toate măsurile posibile de siguranţă, cu rezultate durabile", a completat Adrian Veştea, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb