Halep, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 6 noiembrie 2018

Halep, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest

Cariera sportivă a Simonei Halep este recunoscută şi de către mediul universitar. Astfel, Universitatea de Vest din Timişoara va acorda titlul de Doctor Honoris Causa Simonei Halep, pentru recunoaşterea valorilor României: "Era doar normal ca Simona Halep să se alăture comunităţii restrânse de personalităţi cărora universitatea noastră le-a acordat titlu de Doctor Honoris Causa. Recunoaşterea valorilor României este un demers continuu al universităţii noastre, unul care trebuie să fie cu atât mai vizibil în anul Centenarului. Performanţa ei este de necontestat. La fel de important de remarcat şi cinstit este şi drumul ei până la nivelul de numărul 1 mondial. Este un exemplu pentru tinerii României şi cel mai bun ambasador al ţării noastre în lume. Asta, repet, nu doar prin performanţa în sine, ci şi prin perseverenţa şi lupta sa continuă pentru a deveni cel mai bun. Acordarea titlului va însemna şi deschiderea unor importante posibilităţi de colaborare în domeniul sportului universitar".

Titlul de Doctor Honoris Causa "Beneficiorum Publicorum" este modalitatea prin care Universitatea de Vest din Timişoara recunoaşte public meritele şi contribuţiile majore la creşterea prestigiului României în lume.Evenimentul va avea loc în data de 23 noiembrie. Titlul de Doctor Honoris Causa este unul onorific, acordat personalităţilor, celor care s-au distins în anumite domenii, prin activitatea lor profesională şi socială. Printre personalităţile distinse până acum de către UVT cu acest titlu se numără actorii Florin Piersic, Maia Morgenstern şi Marcel Iureş sau primul şi singurul cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu.

Revenind la cariera sportivă a Simonei, aceasta a intrat în săptămâna cu numărul 53 în fruntea clasamentului WTA, având un avans de 1.046 de puncte faţă de jucătoarea clasată pe locul al doilea, germana Angelique Kerber, la fel ca în ierarhia anterioară. În Top 100 WTA mai sunt şi alte sportive din ţara noastră, după cum urmează: Mihaela Buzărnescu se menţine pe 24, cu 1.860 de puncte, la fel Irina Begu, pe 66, cu 872 de puncte, şi Ana Bogdan, pe 71, cu 803 puncte, Monica Niculescu a coborât de pe locul 77 pe 78, cu 762 de puncte, iar Sorana Cîrstea de pe 85 pe 86, cu 712 puncte. Primele zece jucătoare de tenis ale lumii sunt următoarele: 1. Simona Halep (România) 6.921 de puncte; 2. Angelique Kerber (Germania) 5.875; 3. Caroline Wozniacki (Danemarca) 5.586; 4. Elina Svitolina (Ucraina) 5.350; 5. Naomi Osaka (Japonia) 5.115; 6. Sloane Stephens (SUA) 5.023; 7. Petra Kvitova (Cehia) 4.630; 8. Karolina Pliskova (Cehia) 4.465;9. Kiki Bertens (Olanda) 4.335; 10. Daria Kasatkina (Rusia) 3.415.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Corect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb