Hans-Gert Pöttering: UE trebuie să împiedice Rusia să exercite presiuni în domeniul energiei

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 aprilie 2008

Hans-Gert Pöttering: UE trebuie să împiedice Rusia să exercite presiuni în domeniul energiei

Uniunea Europeană trebuie să împiedice Rusia să exercite o presiune în domeniul energiei asupra celor 27 de state membre, a declarat la Vilnius preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering. Într-un discurs rostit în parlamentul lituanian, Hans-Gert Pöttering a cerut ţărilor UE să rămână unite în faţa Rusiei. "Securitatea energetică a devenit una dintre principalele elemente ale securităţii din Europa, securitatea fiecărei ţări membre şi cea a UE în ansamblul său", a spus oficialul european. Potrivit acestuia, "nicio ţară a UE nu trebuie să sufere presiuni din partea unei terţe ţări". "Vrem relaţii bune cu Rusia şi un acord de cooperare cu un important capitol energetic", a mai spus preşedintele Parlamentului European.

Lituania tocmai şi-a mărit lista condiţiilor pe care le consideră indispensabile pentru a da undă verde lansării negocierilor privind un acord de parteneriat economic UE-Rusia.

"Ne-am prezentat interesele în faţa partenerilor noştri din UE, în special preocuparea pentru securitatea noastră energetică", a declarat săptămâna trecută Violeta Gaizauskaite, purtător de cuvânt al Ministerului lituanian al Afacerilor Externe. Vilnius "are în vedere toate posibilităţile pentru a apăra interesul naţional", a declarat Violeta Gaizauskaite, fiind întrebată dacă Lituania intenţionează să blocheze lansarea negocierilor dintre UE şi Rusia. Lituania este în conflict cu Rusia, din cauza opririi livrărilor de petrol rus către rafinăria Mazeikiu în iulie 2006. Rusia a invocat necesitatea unor reparaţii la un oleoduct ce datează din perioada sovietică, dar Lituania estimează că decizia este pur politică.

În cursul unei reuniuni ce va avea loc astăzi la Luxemburg, miniştrii afacerilor externe din UE urmează să abordeze condiţiile negocierilor în vederea unui acord de parteneriat economic cu Moscova care va face obiectul unui summit UE-Rusia prevăzut în iunie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb