HANS KLEMM: "România trebuie să continue lupta împotriva corupţiei"

Andrei Stan
Politică / 10 decembrie 2015

"România trebuie să continue lupta împotriva corupţiei"

Actualizare 18:30 Ambasadorul SUA: "Principala doleanţă a investitorilor: o infrastructură mai bună, drumuri mai bune"

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat astăzi la Craiova, unde a vizitat fabrica Ford, că principalele "doleanţe" ale investitorilor sunt o infrastructură şi o conexiune pe calea ferată mai bune, precizând că şi reprezentanţii Ford şi cei ai altor companii mari i-au solicitat acest lucru, transmit surse din presă.

"Principala doleanţă o reprezintă o infrastructură mai bună, drumuri mai bune, o conexiune pe calea ferată mai bună. Nu este doar ceea ce Ford are nevoie, dar şi alte mari companii, chiar şi cei de la Dacia au solicitat o infrastructură mai bună. Cred că este ceea ce mulţi români îşi doresc. Ford ia în considerare o creştere a producţiei, dar pentru a face acest lucru este necesar un sistem de autostrăzi care să lege acest loc de Europa. De asemenea, ei solicită o infrastructură de cale ferată care să îi ajute la aducerea în uzină a ceea ce au nevoie pentru producţie, dar şi ca să îi poată ajuta la export", a afirmat Hans Klemm.

Totodată, ambasadorul SUA a precizat că această condiţie solicitată de reprezentanţii Ford nu este una strictă, însă "pentru avea o viziune asupra creşterii producţiei este necesară şi o viziune asupra infrastructurii".

(S.A.)

----------

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a afirmat, astăzi, la Craiova, unde a vizitat fabrica Ford, că România trebuie să continue lupta împotriva corupţiei, capitol la care a avut un start foarte bun care a început să fie recunoscut la nivel regional şi internaţional, transmit surse din presă.

"Corupţia este furt din bunuri publice pentru profit personal, afectează românii de rând, dar afectează în mare măsură şi comunitatea de afaceri", a afirmat ambasadorul american, răspunzând unor întrebări din partea presei.

Întrebat dacă a văzut îmbunătăţiri în acest domeniu, ambasadorul american a afirmat că DNA-ul, justiţia, au început să adune un palmares pozitiv în ceea ce priveşte rezolvarea cazurilor de corupţie. "Da, cred că România ar trebui să fie mândră de munca începută în mod special în zona judiciară. DNA-ul, justiţia română, a început în ultimii ani să adune un palmares foarte pozitiv în privinţa anchetării, punerii sub acuzare, condamnării, iar mai apoi pedepsirea celor ce au furat de la poporul român. Acest lucru trebuie să continue, sunt convins că aşa va fi, Guvernul Cioloş a zis foarte clar că intenţionează să dea resurse DNA-ului şi să susţină o justiţie independentă. Aceasta este o luptă ce va trebui să continue o lungă vreme, însă România a avut deja un start foarte bun, un start ce începe să fie recunoscut regional şi internaţional datorită eficienţei sale", a răspuns ambasadorul SUA în România.

Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, a vizitat, joi, fabrica Ford din Craiova, cu ocazia sărbătoririi de către compania americană a atingerii cifrei de un milion de motoare EcoBoost 1,0 litri fabricate în uzinele de la Craiova şi Koln.

"Suntem foarte mândri şi onoraţi să primim astăzi vizita ambasadorului Klemm la fabrica Ford de la Craiova. Am avut ocazia să-i prezentam domnului ambasador întreaga uzină şi să discutăm în detaliu despre investiţiile noastre în România, ţinând cont de faptul că unitatea noastră de producţie din Craiova are o contribuţie majoră în ansamblul sistemului global de producţie al Ford", a declarat Jan Gijsen, preşedintele Ford România, se arată într-un comunicat de presă trimis redacţiei.

Potrivit sursei citate, de la preluarea uzinei în 2008, Ford a investit la Craiova peste 1 miliard de euro pentru a transforma Craiova într-una dintre cele mai moderne şi competitive unităţi de producţie pe care compania le deţine. Aproximativ 250 de milioane euro din întreaga investiţie au fost alocate uzinei de motoare care în prezent trimite motoare EcoBoost de 1,0 litri unităţilor de producţie de vehicule Ford din Asia, Europa şi America de Nord.

"Investiţia făcută de Ford în România este emblematică pentru forţa relaţiei economice şi comerciale dintre ţările noastre. Investiţia constantă a companiei demonstrează încrederea pe care aceasta o are în România şi în forţa talentată de muncă din această ţară. Felicit Ford pentru succesul înregistrat cu modelul EcoBoost de 1 litru. Ar trebui să fim cu toţii foarte mândri că acest motor se produce şi aici, la Craiova. De asemenea, aplaud angajamentul companiei Ford România, dar şi pe cel al angajaţilor şi furnizorilor săi, dedicaţi şi ei misiunii de a schimba ceva şi de a avea un impact economic pozitiv asupra României", a declarat Hans Klemm.

Uzina Ford Craiova are în prezent aproximativ 2700 de angajaţi şi aproximativ 800 dintre aceştia lucrează în două şi trei schimburi in uzina de motoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb