Activitatea la Camera Deputaţilor şi Senat s-a transformat într-un haos general, după ce membrii USL au intrat în grevă, iar conducerea partidelor de la putere nu reuşeşte să-şi mobilizeze parlamentarii astfel încât aceştia să se prezinte la muncă. Şedinţele sunt suspendate, legile aşteaptă la nesfârşit să fie votate, PDL împarte fluturaşi în care îi anunţă pe alegători că opoziţia cheltuieşte banii publici fără să se prezinte la muncă, iar Crin Antonescu afirmă că partidul îi va împrumuta pe deputaţii şi senatorii care au probleme cu veniturile din cauza grevei şi a faptului că li s-a cerut să-şi doneze indemnizaţiile. Există şi reacţii din afara instituţiei, mai mulţi tineri, care în primă fază s-au declarat membrii ai organizaţiei de tineret al PDL, au venit, ieri, la intrarea în Palatul Parlamentului, aducând mai multe perne, câteva ceasuri deşteptătoare, un filtru de cafea şi mai multe pahare cu cafea pentru preşedintele PNL, Crin Antonescu, căruia îi solicită "să se trezească". Tinerii au declarat că protestul lor este adresat preşedintelui PNL, senatorul Crin Antonescu, întrucât acesta lipseşte de la serviciu în mod repetat.
Pe acest fond, deputaţii PSD au găsit şi o formulă ca să asiste la lucrările Camerei. O parte din aceştia semnează listele de prezenţă cu menţiunea "Protest parlamentar", după care monitorizează lucrările în plen de la balconul sălii de şedinţă. Viceliderul grupului PNL Eugen Nicolăescu a precizat că "deputaţii PNL vin la serviciu, semnează condica, studiază toate actele normative care intră, vor face amendamente acolo unde se consideră necesar şi le vor depune la comisii". El a adăugat că, la comisii, deputaţii liberali îşi vor susţine amendamentele sau vor părăsi lucrările dacă nu au amendamente. Deputatul Bogdan Niculescu Duvăz a declarat că deputaţii PSD au ales să nu participe la lucrările Camerei şi să stea la balcoa-ne în semn de protest:"Nu vrem să participăm la lucrări. Stăm în balcoa-ne şi dovedim că suntem aici. În sală sunt puţini de la majoritate". Nu toţi colegii îi împărtăşesc punc-tul de vedere, existând şi voci care contestă această grevă, susţinând că PSD nu ar trebui să intre în jocul propus de PNL. Un grup masiv de deputaţi PSD au asistat în ultimele zile la şedinţele de plen a Camerei Deputaţilor de la balcoanele sălii, aceştia încercând să găsească o formulă pentru ca opoziţia să renunţe la protestul parlamentar. Au existat şi mici scandaluri generate de vociferările deputaţilor aflaţi în balcoane. Deputatul PDL Gheorghe Tinel i-a cerut preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, să ia măsuri împotriva parlamentarilor PSD aflaţi la balcoane, pe motiv că aceştia fac gălăgie şi deranjează lucrările. Deputatul PSD Marian Neacşu a replicat acid, de la înălţime: "În balcoane sunt deputaţi în exercitarea mandatului. Vociferările din sală dovedesc că vă deranjează că sunt mai mulţi deputaţi în balcoane decât în sală". Atitudinea opoziţiei a fost taxată dur, într-o postare pe blog, de fostul ministru Elena Udrea: "Sunt politicieni ai opoziţiei care vor să arate cu orice preţ că, pe lângă lipsa de respect faţă de Parlament şi cetăţenii care i-au trimis acolo, au şi o doză incontestabilă de prostie şi răutate gratuită. Pentru că există reprezentanţi ai USL care încearcă să-şi mascheze chiulul nejustificat din Parlament prin diversiuni de cratiţă, fac precizarea că, aşa cum prevede legea, în perioada în care am fost ministru al Turismului şi apoi al Dezvoltării Regionale şi Turismului, nu am primit indemnizaţia de deputat şi multe dintre beneficiile care decurg din această postură. Am mai spus-o şi în trecut: spre deosebire de aceşti degrabă rumegători de vorbe goale, ale căror atribute definitorii sunt tupeul, superficialitatea şi prostia, eu nu am făcut bani când am ajuns în politică".
Există şi politicieni care nu mai sunt de acord nici cu puterea, nici cu opoziţia. Mircea Geoană, fostul preşedinte al PSD, a spus că nu este asociat în niciun fel grevei parlamentare a opoziţiei, care are mai multe accente politice, însă nici nu poate accepta continuarea practicii "antidemocratice şi arogante" a fos-tului Guvern şi a actualei majorităţi. În afara plenului, atât PDL-ul cât şi USL-ul au o activitate intensă. În afişele şi fluturaşi tipăriţi de PDL, opoziţia este acuzată că ar cheltui 1,4 milioane de euro lunar cu această grevă parlamentară, iar deputatul PSD, Radu Moldovan, spune că puterea ar fi făcut mai bine să investească cele 5 milioane de euro folosite la tipărirea afişelor în ajutoare pentru sinistraţi. Nici chestiunile de bucătrie internă ale partidelor nu sunt mai clare, o parte din deputaţii USL fiind nemulţumiţi că vor rămâne fără nicio sursă de venit dacă îşi vor dona indemnizaţiile. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a venit şi cu o soluţie, cea a împrumuturilor, care nu-i mulţumeşte foarte tare pe aleşii PNL şi PSD.
1. Haos?
(mesaj trimis de lazar în data de 23.02.2012, 12:09)
Intrebarea este cui foloseste?
Noua ,celor care ii platim nu ne foloseste,ne consideram pagubiti sau chiar tradati de cei pe care i-am investit cu puterea de a ne reprezenta!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.02.2012, 12:13)
....acesti degraba rumegatori !
Stimata doamna, o perla mai pe masura nici ca se putea. Aferim !
Atata doar ca rumegatorii, ne rumega banii....