Hărţile de hazard şi risc la inundaţii, finalizate

E.D.
Miscellanea / 10 aprilie 2014

Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) a anunţat finalizarea hărţilor de hazard şi risc la inundaţii, România îndeplinindu-şi astfel o obligaţie ca stat membru UE, următoarea fiind elaborarea planurilor de management al riscului la inundaţii, până în martie 2016, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Hărţile de hazard şi risc la inundaţii s-au întocmit pentru zonele desemnate ca având un risc potenţial semnificativ la inundaţii, pe baza lor putându-se calcula şi viteza şi adâncimea cu care poate veni o viitură pe o anumită zonă. Hărţile de hazard şi de risc la inundaţii realizate vor fi valorificate în reactualizarea planurilor de apărare împotriva inundaţiilor la nivelul tuturor bazinelor hidrografice. Identificarea zonelor cu risc ridicat poate contribui la dezvoltarea sustenabilă a localităţilor prin reducerea pagubelor potenţiale în aceste zone.

Ca stat membru, România avea impusă evaluarea preliminară a riscului la inundaţii, până în martie 2012, a elaborării hărţilor de hazard şi risc la inundaţii, până în martie 2014 şi a elaborării planurilor de management al riscului la inundaţii, până în martie 2016, a arătat ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură Doina Pană, astăzi, la conferinţa de presă organizată cu ocazia finalizării celei de-a doua etape.

Elaborarea hărţilor de hazard a început în 2006, însă finanţarea, de la bugetul de stat, a fost sistată, fiind reluată în urmă cu doi ani, după ce au fost accesate fonduri europene de 40 de milioane de euro pentru acest proiect.

Hărţile de hazard au fost finalizate de ANAR la sfârşitul anului trecut, iar hărţile de risc ar fi trebuit elaborate de consiliile judeţene, conform Legii Apelor. Însă, tot anul trecut, a fost adoptată o hotărâre de Guvern, prin care s-a decis ca hărţile de risc să fie întocmite tot de ANAR, a spus ministrul Doina Pană.

Pentru elaborarea hărţilor de risc şi hazard, au fost scanate 1.549 râuri, totalizând aproximativ 33.478 km de cursuri de apă (reprezentând 42,4% din cei 78.905 km cadastraţi la nivel naţional), iar suprafaţa aferentă este circa 89.826 km2 (37,6% din suprafaţa ţării).

Hărţile de hazard şi de risc la inundaţii realizate vor fi valorificate în reactualizarea planurilor de apărare împotriva inundaţiilor la nivelul tuturor bazinelor hidrografice.

Totodată, pe baza hărţilor de hazard şi de risc la inundaţii, Administraţia Naţională \"Apele Române\" va elabora, până în 2015, planurile de management al riscului la inundaţii pe bazine hidrografice, conform cerinţelor europene, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb