HAYSSAM, UITAT DE FOŞTII PARTENERI Ovidiu Muşetescu: "Hayssam nu a cumpărat nimic de la APAPS"

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 19 octombrie 2005

Deputatul PSD Ovidiu Muşetescu, fost şef al APAPS, e nemulţumit de faptul că numele său este asociat "în mod tendenţios" cu cel al sirianului Omar Hayssam. Domnia sa a precizat că, în perioada în care s-a aflat la conducerea APAPS, omul de afaceri Omar Hayssam nu a cumpărat nimic prin intermediul Autorităţii de Privatizare. Fostul şef al APAPS a arătat că s-a întîlnit de mai multe ori cu omul de afaceri sirian, începînd din 1995, cînd l-a întîlnit la un forum de afaceri, dar niciodată la sediul PSD.

"Citaţiile vin de la Parchet şi nu din mass-media", a declarat Ovidiu Muşetescu, care se simte acuzat de presă în legătură afacerile lui Hayssam.

Referindu-se la societatea IPRS Băneasa, cumpărată de Omar Hayssam, Muşetescu a spus că privatizarea acesteia a fost negociată de peste 40 de specialişti. "Este mai greu de crezut că 40 de oameni, Ministerul Finanţelor, Ministerul Justiţiei, puneau de un blat cu Omar Hayssam", a spus Muşetescu.

Pe de altă parte, deputaţii social-democraţi Gabriel Oprea şi Viorel Hrebenciuc au criticat asocierea lor cu Omar Hayssam, afirmînd că nu au relaţii de prietenie sau de afaceri cu acesta. Gabriel Oprea a precizat că sirianul nu a făcut niciodată donaţii "pe filiera" PSD sau a vreunui alt partid în judeţul Ilfov, ci doar nişte canadiene albastre în perioada ultimei campanii electorale. Gabriel Oprea a afirmat că se fac unele confuzii în privinţa donaţiilor lui Hayssam în judeţul Ilfov. Gabriel Oprea a spus că donaţia a fost făcută în opt localităţi din judeţ, "administrate de tot spectrul politic", şi constă în aparatură medicală, paturi de spital, saltele, apă minerală, bunuri evaluate la 600.000 de dolari. Domnia sa a spus: "Este o eroare. Am înţeles că Mohammad Munaf, pe care personal nu l-am cunoscut, a afirmat că Hayssam a făcut donaţii la PSD Ilfov, în valoare de 600.000-700.000 de dolari. Este vorba de o confuzie. Firmele dînsului au făcut donaţii în mai multe judeţe şi în opt localităţi din Ilfov din tot spectrul politic". Gabriel Oprea a subliniat că, personal, nu are relaţii de amiciţie sau de prietenie cu Omar Hayssam şi nici relaţii de afaceri. "L-am cunoscut, a trecut pe la PSD Ilfov şi am vorbit cu dînsul, în noiembrie anul trecut. Este un fapt pe care l-am recunoscut, a donat cîteva sute de canadiene albastre în campanie. Nu au fost alte legături cu Omar Hayssam", a spus Oprea.

La rîndul său, deputatul Viorel Hrebenciuc a afirmat că nu i-a cunoscut niciodată pe Hayssam şi pe Munaf. "Nu ştiu nimic, decît ceea ce am citit în ziare. De ce să-mi fie teamă. Mi-ar fi dacă aş avea ceva pe suflet, dar chiar nu am", a spus Hrebenciuc.

Potrivit unor articole apărute recent în presă, Viorel Hrebenciuc, Gabriel Oprea, Ovidiu Muşetescu şi fostul şef al APAPS, Mircea Ursache, ar fi cercetaţi de procurori pentru comiterea unor fapte de corupţie ce au rezultat în urma anchetei privind răpirea ziariştilor români în Irak, conform rechizitoriului în dosarul în care Omar Hayssam şi Mohammad Munaf sînt acuzaţi de terorism.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb