Heineken România şi-a crescut afacerile cu 20%, în 2008

N.I.
Companii #Bunuri de Larg Consum / 30 martie 2009

Heineken România, unul dintre cei mai mari producători ai pieţei locale a berii, a anunţat pentru 2008 o creştere a cifrei de afaceri cu până la 20%, faţă de anul precedent, ajungând la valoarea netă de 829 milioane de lei.

Pentru 2009, Heineken România va continua să investească în noua sa fabrică de bere şi în marca Neumarkt, precum şi în celelate fabrici şi mărci. La începutul lunii aprilie 2009 va fi finalizat procesul de integrare legală a companiei Bere Mureş în cadrul Heineken România. Această acţiune a debutat acum un an, când Heineken N.V. a achiziţionat fabrica românească Bere Mureş, tranzacţie care a consolidat poziţia de pe piaţă a companiei.

Cel mai important produs al portofoliului, marca Heineken, a avut o creştere de 26%, în 2008.

Potrivit studiilor de piaţă efectuate de AC Nielsen, în 2008, industria românească de bere a crescut cu aproximativ 5%. Principalul segment care s-a dezvoltat este segmentul super premium internaţional, acest fapt datorându-se, în principal, creşterii cererii şi aşteptărilor consumatorului. De asemenea, segmentul super premium a atins o cota de piaţă de 9,3 %, segmentul premium - 11,7 %, segmentul mainstream - 36,2%, segmentul economic - 40,3 %, iar cel al berii fără alcool a ajuns la 2,5 %.

Cifra de afaceri a Heineken România s-a ridicat, în 2007, la valoarea de 700 de milioane de lei, în creştere cu 18%, faţă de 2006.

Heineken România are o cotă de piaţă de 29% pe piaţa de bere din România. Portofoliul de mărci oferit de Heineken România acoperă toate segmentele pieţei: Heineken, Zipfer (import), Edelweiss (import), Gösser, Schlossgold, Silva, Ciuc Premium, Golden Brau, Neumarkt, Bucegi, Gambrinus, Harghita şi Haţegana.

Principalii competitori ai Heineken pe piaţa producătorilor de bere din ţară sunt companiile Interbrew şi Tuborg România, prin intermediul mărcilor Stella Artois, respectiv Tuborg şi Carlsberg.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb