HELLVIG - PNL:  "Nu putem discuta în acest moment de liste comune USL pentru europarlamentare"

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 9 ianuarie 2014

În acest moment nu se poate discuta despre liste comune ale USL la alegerile pentru Parlamentul European, a declarat ieri secretarul general al PNL, Eduard Hellvig. Întrebat dacă PNL negociază în USL candidatura pe liste comune cu PSD la europarlamentare contra susţinerii legii amnistiei şi graţierii, Hellvig a afirmat că este exclusă o asemenea ipoteză de lucru. Domnia sa a spus, citat de Agerpres: "Nu avem cum să discutăm o asemenea înţelegere, pentru că sunt două lucruri total diferite. În ceea ce priveşte amnistia, punctul de vedere al PNL este foarte clar. A fost transmis public încă de anul trecut. PNL nu votează legea amnistiei şi ca atare nu avem cum să discutăm în oglindă cu eventuale liste comune la europarlamentare. Şi ca să fim cinstiţi, din punctul meu de vedere, de secretar general al PNL, alegerile europarlamentare sunt un bun prilej şi pentru PNL de a-şi testa valoarea electorală şi de a confirma din punct de vedere electoral că PNL este forţa cea mai puternică şi mai importantă din spectrul dreptei politice şi, ca atare, în acest moment nu putem discuta de alegeri europarlamentare pe liste comune în USL". El a arătat că există o discuţie informală privind participarea pe liste comune la alegerile europarlamentare. "Vom vedea ce va aduce perioada următoare. Important este ca PNL să se pregătească pentru aceste alegeri europarlamentare, să aibă structurile pregătite pentru alegerile europarlamentare", a spus Hellvig.

Liberalul a menţionat că astăzi, în cadrul Biroului Politic Naţional al PNL, este posibil să se discute despre alegerile pentru PE, urmând să fie stabilită o echipă pentru campania electorală, iar la sfârşitul lunii ianuarie să aibă loc reuniunea Delegaţiei Permanente a partidului, unde să existe şi o întâlnire cu parlamentarii, astfel încât partidul să fie pregătit din punctul de vedere organizatoric pentru alegerile din luna mai. El a negat că ar exista presiuni din partea PSD privind susţinerea legii amnistiei.

Hellvig a mai indicat că actualii europarlamentari ai PNL pot să se regăsească printre cei care vor candida pentru alegerile europarlamentare din mai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb