Hidroelectrica a vândut energie cu 165 de lei/MWh

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 2 aprilie 2013

Hidroelectrica a vândut energie cu 165 de lei/MWh

Licitaţiile de ieri, organizate de Hidroelectrica pe piaţa PCCB administrată de OPCOM, au fost anulate din lipsă de contra-oferte de cumpărare. Hidroelectrica scosese la vânzare cinci pachete de câte 9.840 MWh şi două pachete de câte 19.680 MWh la un preţ minim de pornire a licitaţiei de 165 de lei/MWh. Perioada de livrare era trimestrul II al acestui an.

Compania a răs­puns, în schimb, la oferta de cumpărare cu preţ maxim a CEZ Dis­tribuţie, care a licitat, ieri, o cantitate de 109.560 MWh pentru trimestrul II al acestui an. Hidroelectrica a fost singurul participant şi a oferit 165 de lei/MWh, iar preţul maxim ofertat a fost de 170 de lei/MWh.

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, ne-a declarat, recent, că ofertele la 165 de lei/MWh sunt pentru lunile în care hidraulicitatea este ridicată datorită viiturilor. În aceste luni, preţul energiei hidro scade vertiginos. Domnia sa estimează, pentru a doua jumătate a anului, creşterea preţului energiei pe piaţa liberă, întrucât prognozele indică instalarea secetei hidrologice începând cu luna iulie.

Potrivit domniei sale, în fiecare an, în perioada de viitură (aprilie, mai, iunie), preţul de tranzacţionare este cu 30-40% mai mic decât preţul mediu anual, din cauza excedentului de producţie hidro şi eolian generat în acest interval.

Şi Romconstruct Top vinde, pe PCCB, un pachet mic de 9.720 MWh, la un preţ minim de pornire de 165 de lei/MWh, tot pentru trimestrul II al acestui an. Pentru perioada 1 iulie - 31 decembrie 2013, compania a pos­tat o ofertă la un tarif minim de 210 lei/MWh pentru o cantitate de circa 15.500 MWh.

Şi Enel Green Power şi-a ajustat oferta de vânzare pe PCCB. Compania vinde 31.805 MWh la un preţ minim de pornire de 191 de lei/MWh, după ce nu a reuşit să încheie contract la nivelul de 199 de lei/MWh. Perioada de livrare este 11 aprilie - 31 decembrie 2013.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asta e in genul Iarna nu-i ca vara !

    Poate exista si export domnul Borza , nu ati vazut ca gerul de saptamana trecuta a oprit termocentrala Petrom ! 

    Stimata Alina Toma Vereha, atunci cand la o licitatie de cumparare a energiei electrice pe piata OPCOM sunt 2 vanzatori castiga cel care are oferta valabila cu pretul mai mic si nu se poate afirma ca este singurul participant.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb