Hidroelectrica va căuta noi locaţii de valorificare energetică a Dunării

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 18 mai 2009

Hidroelectrica va căuta noi locaţii de valorificare energetică a Dunării

Hidroelectrica intenţionează să caute noi locaţii de valorificare energetică a Dunării, în amonte de Porţile de Fier II, a anunţat, vineri, directorul companiei, Traian Oprea, în prezenţa ministrului Economiei, Adriean Videanu, transmite NewsIn. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, s-a aflat, vineri, la hidrocentrala Porţile de Fier I, într-o vizită de lucru, cu doar o zi înainte de aniversarea a 37 de ani de la punerea în funcţiune a primului hidroagregat. Ziua de 16 mai a fost declarată "Ziua Porţilor de Fier".

Videanu a precizat că hidrocentrala reprezintă o unitate de elită a economiei româneşti, atât din punct de vedere strategic, cât şi al ponderii producţiei de energie electrică. "Am fost informat că lucrările de retehnologizare de la Porţile de Fier II decurg normal, în momentul de faţă cea de-a cincea turbină fiind în proces de reabilitare. Sunt încrezător în stabilitatea pe care Porţile de Fier o dă economiei româneşti", a spus ministrul Economiei.

Directorul Traian Oprea a anunţat că Hidroelectrica urmează să abordeze câteva lucrări importante din punct de vedere energetic. "Din discuţiile cu domnul ministru am stabilit să abordăm şi varianta finalizării altor lucrări de amenjare a Dunării în amonte de Porţile de Fier II, care avantajează pe multiple planuri, şi economic şi social, Româ­nia", a spus Traian Oprea. Acesta a mai precizat că Dunărea este va­lorificată la ora actuală doar la jumătate din potenţial.

Cel mai mare producător de energie electrică din ţară, Hidroelectrica, a încheiat primul trimestru din acest an cu o producţie de 3,891 TWh, în scădere cu 11% faţă de T1 2008, şi cu un profit net de 54,2 milioane lei, mai mic cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit companiei. În trimestrul I din anul 2008, producţia realizată a fost de 4,371 TWh.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică şi servicii tehnologice de sistem din Ro­mânia. Compania este deţinută de statul român, prin Ministerul Eco­nomiei. Compania are peste 5.000 angajaţi. Hidroelectrica a acoperit anul trecut 26% din producţia de energie electrică a ţării şi foloseşte sursele regenerabile. Compania administrează 326 centrale hidroelectrice şi staţii de pompare, ce însumează o putere instalată de peste 6.300 MW.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce lucrari intre Pdf1 si Pdf2? Oprea o vrea sa mai traga o hidrocentrala intre? Pacat ca nu se poate. Sau o fi vorba de niste lucrari de protectia mediului. Asta da!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb