Hidroelectrica va intra în indicii BVB, chiar din prima zi de tranzacţionare

F.D.
Piaţa de Capital / 15 mai 2023

Hidroelectrica va intra în indicii BVB, chiar din prima zi de tranzacţionare

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a aprobat, în cadrul şedinţei extraordinare a Comisiei Indicilor din data de 12 mai 2023, deciziile cu privire la includerea acţiunilor Hidroelectrica în componenţa indicilor bursieri ai BVB, începând cu prima zi de tranzacţionare a acţiunilor companiei la bursă, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.

Hidroelectrica SA a fost inclusă în indicii BET, BET-TR, BET-TRN, BET-XT, BET-XT-TR, BET-XT-TRN, BET-BK, BET-NG şi BET Plus începând cu prima zi de tranzacţionare a companiei pe Piaţa Reglementată a BVB la preţul stabilit în cadrul ofertei publice iniţiale (IPO), arată sursa citată.

În cadrul şedinţei a fost aprobat şi principiul ca în cazul indicilor cu componenţă fixă (BET, BET-TR, BET-TRN, BET-XT, BET-XT-TR, BET-XT-TRN şi BET-BK) includerea companiei Hidroelectrica SA să se realizeze înlocuind firma deja inclusă având situaţia cea mai slabă din punct de vedere al criteriilor de selecţie relevante pentru fiecare indice în parte.

Informarea publică completă privind procedura de includere a companiei în indici, precum şi data de calcul şi data de intrare în vigoare a noilor structuri ale indicilor trebuie să se realizeze în timp util pe măsură ce informaţiile necesare devin disponibile, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. O companie de stat (Hidroelectrica) cumpara obligatiuni la oalta compaie de stat(CEC), cum vi se pare? N-au investitii de facut, n-au unitati de modernizat, au bani si nu stiu ce sa faca cu ei?

    1. Au multi bani, au și investiții de făcut, și obligațiunile sunt bunicele. Sunt probabil pentru termen scurt. Chiar daca ar începe "mâine" sa mai construiască o hidrocentrala identica, le ia 6 luni numa studiu de fezabilitate. De la idee la pix la ciment le-ar lua măcar câțiva ani. Ce sa facă cu banii până atunci?

      Sau problema ta e că își cumpără de la CEC? Dacă erau de la BRD era mai bine? 

      Problema e ca CEC-ul a oferit acele obligatiuni la valori mari (100.000eur bucata parca) si micii investitori nu pot cumpara. Nici in plasamentul privat (sau cum s-o numi) nici de pe bursa. S-au laudat ca le-au listat, dar ce sa vezi, piata e goala, zero ordine de V si C.

      Apropo de articolul cu ANPC si bancile, poate ar fi o idee ca legislatia sa oblige unitati de genul CEC ca la o astfel de emisiune macar 20-30% sa fie destinat publicului, nu 'insiderilor'. 

    daca o sa fie supraevaluata la listare si cade sa vedeti bet in jos

    dar unde nu e cap vai de picioare 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb