Holde Agri Invest, prima companie listată pe AeRO care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului

G.U.
Piaţa de Capital / 11 ianuarie 2022

Adrian Pirciu, Director Financiar, Holde Agri Invest

Adrian Pirciu, Director Financiar, Holde Agri Invest

Holde Agri Invest (HAI), companie românească de agribusiness înfiinţată în 2018 şi listată în octombrie 2020 pe piaţa AeRO a Bursei, devine primul emitent de pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului (MME), conform unui comunicat de presă al operatului pieţei noastre de capital. Activitatea de MME este asigurată de BRK Financial Group (BRK) din 11 ianuarie. Acţiunile HAI sunt incluse în indicele BET AeRO, iar compania are o capitalizare de aproape 127 milioane lei, cu 110% mai mult faţă de nivelul din ziua listării companiei la Bursă.

Adrian Pirciu, Director Financiar, Holde Agri Invest, a declarat: "Deşi suntem o companie relativ nouă, înfiinţată în 2018, Holde Agri Invest este o companie care se concentrează mereu pe performanţă fiind una din primele companii din domeniul agricol listate la Bursă şi care, după un an de la listare, a fost inclusă în indicele BET AeRO, având a doua pondere în acest indice. Colaborarea cu BRK Financial Group reprezintă un nou pas în concordanţă cu obiectivul nostru de a crea valoare pentru acţionari, prin îmbunătăţirea lichidităţii şi minimizarea volatilităţii. Vrem să folosim în continuare toate oportunităţile pe care Bursa ni le oferă, iar implementarea programului de Market Making este una dintre ele. În plus, Holde Agri Invest este prima companie de pe piaţa AeRO care începe să folosească acest instrument".

Potrivit sursei citate, Holde Agri Invest este o companie iniţiată de un grup de antreprenori români care în prezent exploatează peste 12.000 de hectare de teren organizate în trei nuclee - ferma Roşiori situată în Roşiori de Vede (judeţul Teleorman), Frumuşani (judeţul Călăraşi) şi Videle (judeţul Teleorman). În primele 9 luni din 2021, compania a raportat o cifră afaceri consolidată de 46,8 milioane de lei, în creştere cu 78% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 2,6 milioane de lei, o majorare cu 77% comparativ cu primele nouă luni din 2020.

Acţiunea HAI este al 14-lea instrument financiar listat la BVB pentru care echipa BRK Financial Group oferă servicii de Market Maker al Emitentului. Numărul total de instrumente financiare listate la BVB, pe ambele pieţe, care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 19, dintre care 18 acţiuni şi o emisiune de obligaţiuni. Parametrii specifici aplicabili activităţii de Market Maker al Emitentului efectuată de echipa BRK pentru acţiunile HAI sunt disponibili AICI.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Era si normal sa treaca pe piata principala, avand lichiditate bunicica, peste unii emitenti din bet. IN plus, si indicatorii sunt rezonabili, comparabili nu cu ai emitentilor de pe aero, ci cu cei de pe piata reglementata, poate cu exceptia profitului (PER peste 30, dar e justificat, se dezvolta), P/B

    1. Vream sa spun P/B sub 2 si P/S sub 1.

      Nu stiu. Mie PER-uri de astea de nu stiu cate zeci mi se par mari. Nu mai spun de ce SF-uri sunt prin State - PER-uri de sute. Fara referire la Holde, cred ca e prea se vede crestere peste tot.

      PER de 50?

      sunt altele mult mai ieftine pe AERO

      cred ca nu stii sa calculezi indicatorii

      cum ai ajuns la P/S sub 1 ? 

      P/S este sub 3, cam 2.6 probabil, nu sub 1. S-a strecurat o greseala intr-un fisier si nu mi-a sarit in ochi, nu o urmaresc in mod deosebit.

    Macar astia au investit doar în activitatea de baza: ferme și mașini agricole.

    Sa vedem cum vor face împărțeala profitului pe acțiuni A și B, aici e cheia !  

    Avem mcs cu cash la holde anul acesta?

    E i tepusoara. Veti vedea

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb