Hong Kong-ul extinde ancheta privind rolul a 15 bănci şi firme de brokeraj în listări

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 octombrie 2017

Autoritatea de supraveghere a pieţelor financiare din Hong Kong investighează 15 bănci şi societăţi de brokeraj pentru "lucru substandard" în cazul unor oferte publice iniţiale (IPO), extinzând astfel o anchetă care deja a pus într-o lumină proastă băncile UBS şi Standard Chartered pentru rolul pe care l-au avut într-o listare din 2009, anunţă Financial Times (FT).

Thomas Atkinson, executiv în Comisia pentru Valori Mobiliare şi Futures din Hong Kong (SFC), a declarat, în cadrul unui summit de reglementare organizat de Thomson Reuters, că investitorii au suferit pierderi de miliarde de dolari din cauza lucrului neconform făcut de societăţile anchetate. Conform FT, societăţile care organizează şi consiliază companiile ce se listează nu au verificat veniturile companiilor şi alte date importante înainte de lansarea ofertelor publice iniţiale pe piaţa din Hong Kong.

SFC vrea să demonstreze că băncile şi firmele de brokeraj din Hong Kong nu au făcut destul ca să reducă activităţile frauduloase de pe pieţele financiare, în special în cazurile de fraudă care implică societăţi chineze.

Atkinson a mai declarat că autoritatea, care are în vizor 136 de cazuri de "fraudă activă", analizează noi modalităţi de rezolvare a infracţionalităţii transfrontaliere, care implică societăţi din China.

UBS şi Standard Chartered sunt acuzate de SFC pentru rolul pe care l-au avut în oferta publică iniţială lansată de China Forestry Holdings în 2009, companie care a fost suspendată de la tranzacţionare ţspectiv lichidată.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb