HORIA GUSTĂ, ASOCIAŢIA ADMINISTRATORILOR DE FONDURI: "La finalul anului 2020 aveam peste 350.000 de investitori, un număr istoric"

A.I.
Piaţa de Capital / 17 februarie 2021

"La finalul anului 2020 aveam peste 350.000 de investitori, un număr istoric"

Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF) avea, la sfârşitul anului 2020, peste 350.000 de investitori, un număr istoric raportat la ultimii 20 de ani ai industriei, a spus astăzi Horia Gustă, preşedintele AAF, în cadrul unei conferinţe de presă.

Horia Gustă a declarat: "Cred că suntem pe un drum foarte bun, cred că suntem pe un drum care a generat încredere în piaţa de capital, în jucătorii pieţei de capital şi în bursa de valori. Încredere care s-a transformat în creşterea numărului de investitori din zona fondurilor de investiţii. Astfel, aş putea spune că Asociaţia Administratorilor de Fonduri avea, la finalul anului 2020, un număr de peste 350.000 de investitori, un număr istoric raportat la ultimii 20 de ani ai industriei. Vestea şi mai bună este că investitorii din zona fondurilor de investiţii în acţiuni este de asemenea în creştere. Iată, acesta este rezultatul încrederii pe care instituţiile pieţei de capital le transferă către investitori".

Oficialul AAF a punctat că, în ultimii ani la Bursa de Valori Bucureşti au apărut companii din domenii variate, atât cu listări de acţiuni dar şi de obligaţiuni.

"Am constat în ultimii ani că au venit către bursă societăţi din domenii variate, începând cu jocuri, cu agricultură, din domenii de bricolaj, care practic au venit şi au cerut finanţare de pe piaţa de capital, oferind în schimb transparenţă şi competitivitate", a spus Horia Gustă.

Este o constatare care se referă la Piaţa AeRO, în condiţiile în care ultima listare a unei companii în Piaţa Principală a fost Purcari Wineries, acum trei ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb