Hornbach dezvăluie cum decorează românii pereţii interiori

A.B
Comunicate de presă / 23 iunie 2020

Hornbach dezvăluie cum decorează românii pereţii interiori

Unele dintre cele mai folosite metode de amenajare a locuinţei de către români sunt vopsele simple, în combinaţie cu cele decorative şi tapetul sau placările speciale din plută şi lemn, potrivit unui comunicat de presă.

Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach România a declarat: "Pentru decorarea pereţilor interiori, cele mai importante aspecte de luat în calcul sunt atât stilul, cât şi paleta de culori care trebuie să inspire locatarii. Culorile schimbă percepţia şi influenţează starea de bine. Spre exemplu, tonurile pastelate par rezervate şi induc calm şi relaxare, în timp ce culorile intense conferă dinamism. Cel mai important aspect este ca soluţia de decorare a pereţilor să fie în linie cu starea de spirit a locuitorilor casei".

Potrivit afirmaţiilor sale, românii aleg, de cele mai multe ori, pentru amenajarea pereţilor, vopselele clasice, iar albul este în continuare culoarea preferată de majoritate, alături de tonurile pale, pastelate. Pe lângă vopseaua clasică, cea decorativă este tot mai mult achiziţionată de către clienţi datorită avantajelor estetice şi a multitudinii de variante pe care le propune.

"Vopseaua decorativă este una inspiraţională ce prezintă efecte care se pot obţine pe perete în două până la trei etape de lucru. Baza o constituie tencuielile cu efect şi culorile metalice, completate de instrumentele adecvate. Structurile şi aspectele excepţionale care imită lemnul, materialele textile şi piatra oferă caracter locuinţei", subliniază reprezentantul companiei.

Potrivit acestuia, atunci când vine vorba de vopseaua decorativă, suprafeţele texturate sunt din ce în ce mai apreciate, iar structurile cât mai diverse ce pot fi obţinute cu ajutorul acesteia atrag tot mai mulţi români.

În ceea ce priveşte alegerea vopselei, reprezentantul companiei este de părere că, pe lângă aspectele estetice, trebuie ţinut cont de următoarele criterii: gradul de rezistenţă la spălare, locul unde se aplică şi proprietăţile pe care aceasta le are - antimucegai, antibacteriană, putere mare de acoperire, rezistenţă la umezeală, conform comunicatului de presă.

În afară de vopsea, românii sunt atraşi tot mai mult şi de tapet, mai ales atunci când doresc să aducă în locuinţă un aer deosebit, creativ. Astfel, potrivit Hornbach, cele mai cumpărate modele de tapet sunt cele în stil floral, victorian, botanic, alături de cele cu inserţii strălucitoare sau cu efecte 3D. Raportat la încăperile în care românii optează pentru decorarea pereţilor cu tapet, livingul şi camera copiilor sunt pe primul loc, deoarece acestea sunt zonele unde se doreşte crearea unei poveşti, a unui loc intim şi primitor.

"Stilul tapetului se va alege în funcţie de destinaţia spaţiului ce va fi decorat. În momentul achiziţiei, trebuie luată în calcul repetitivitatea modelului pentru care s-a optat pentru a avea numărul corect de role adaptat suprafeţei vizate. De asemenea, în funcţie de zona ce va fi decorată, trebuie ales un anumit tip de tapet. Astfel, cel din fibră de sticlă este pretabil în orice încăpere, deoarece este foarte rezistent şi are funcţia de armare a peretelui şi oprirea unor eventuale microfisuri. Pe de altă parte, tapetul de hârtie are o rezistenţă mare la lumină, permite circularea aerului şi reglează umiditatea, fiind potrivit mai ales pentru living şi camera copiilor. În acelaşi timp, tapetul Vlies este foarte rezistent la spălare, zgârieturi şi impact, în timp ce fototapetul are rolul de a aduce scene realiste direct în locuinţă", spune Mugurel-Horia Rusu.

Potrivit Hornbach, un proiect de vopsire sau tapetare poate fi realizat chiar şi în regim propriu, nu doar cu un meşter, însă cel mai important aspect este ca toate instrucţiunile de aplicare a produselor să fie citite şi urmate cu atenţie.

În ceea ce priveşte varietatea alegerilor pentru vopsele în magazinele Hornbach, prin intermediul serviciului de mixare a culorilor pot fi create peste un milion de nuanţe pentru peste 35 de produse. De asemenea, în reţeaua companiei sunt disponibile peste 150 de modele de tapet, mereu în stoc.

Placări deosebite pentru pereţi - lemn, ardezie, piatră naturală

"Pe lângă decorarea pereţilor cu vopsea şi tapet, soluţii de altfel clasice, românii se inspiră tot mai mult din proiecte şi recomandări internaţionale. Tocmai din acest motiv, placările cu lemn, piatră naturală, plăci de ardezie sau mozaic sunt tot mai des alese de către clienţi", spune Mugurel-Horia Rusu.

Placările cu lemn pe pereţi şi/sau pe tavan creează o atmosferă specială şi confortabilă în locuinţă. Lambriurile şi variantele clasice de plăci murale nu au doar un aspect plăcut, ci şi avantaje practice: maschează cablurile, pereţii interiori subţiri sunt fonoizolaţi, iar pe pereţii exteriori poate fi integrat un strat termoizolant suplimentar.

Plăcile de ardezie sunt adecvate în egală măsură ca placare pentru pereţi şi ca acoperire de pardoseală - atât în interior, cât şi în exterior. Piatra naturală veritabilă nu are modele artificiale, este extrem de uşoară, subţire, flexibilă şi foarte rezistentă. De asemenea, când vine vorba de covoarele din piatră, acestea se montează uşor şi sunt foarte rezistente.

Reprezentantul companiei a vorbit şi despre celelalte variante, precum tencuială de interior decorativă sau elemente decorative din polistiren, care se pot colora uşor cu vopsea lavabilă, plăci murale din cuarţ şi granit, piatră porţelanată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb