Hotelul Aurelius se redeschide

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 14 februarie 2013

Sancţiuni: un director concediat, 50.000 de lei amendă şi câţiva angajaţi penalizaţi la salariu

Hotelul Aurelius - Împăratul Romanilor a primit permisiunea de a-şi redeschide restaurantul, după ce a plătit o amendă de 50.000 de lei şi după ce a trecut de o nouă inspecţie a autorităţilor.

În urma controlului premergător FOTE, echipele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSV) au găsit nereguli destul de mari la hotelul de cinci stele din Poiana Braşov: mâncare expirată, alimente cu mucegai, mizerie etc. Echipele de control au verificat din nou unitatea, pentru a vedea dacă administratorul s-a conformat şi au fost rezolvate problemele.

Sorin Susanu, comisar şef ANPC regiune centru Braşov, a declarat: "Au remediat problema cablului de 3.80. Văd că au pus şi aparatură nouă pentru tot ce înseamnă spălatul vaselor. Inclusiv cu instrucţiunile de utilizare a aparatului, lucru care este în conformitate cu legea. Substanţele folosite la spălatul vaselor sunt corespunzătoare, se folosesc mănuşi şi părul este protejat. Am verificat şi trusa de prim ajutor, care în momentul de faţă este nouă şi în conformitate. De asemenea, au înţeles să lucreze cu cât mai puţină marfă pe stoc, pentru a putea evita orice neplăcere. După cum se vede, acestea sunt produse preambalate - un produs din care s-a tăiat şi să fie vizibilă data la care expiră. Aceasta a fost exact problema de data trecută".

Directorul DSVSA Braşov, Dorin Enache, a explicat că activitatea complexului poate să fie reluată: "Condiţia noastră a fost ca agentul economic să-şi remedieze în cel mai scurt timp deficienţele constatate, lucru care s-a şi întâmplat la nivelul săptămânii trecute. I s-a ridicat agentului economic suspendarea temporară de activitate. A intrat într-o procedură de re-evaluare a blocurilor alimentare, pentru că unitatea are două astfel de spaţii de producţie. Li s-au înmânat respectivele înregistrări sanitar-veterinare. Bucătarului care a practicat un management defectuos în blocul alimentar i s-a aplicat o amendă contraven­ţională şi practic după aceste mă­suri, unitatea poate funcţiona, cu menţiunea că se va înscrie într-o categorie de risc ridicată, categoria de risc redus în care se încadra anterior, fiind ridicată în momentul de faţă".

Patronul unităţii a plătit o amendă de 50.000 de lei la Protecţia Consumatorului, pentru neregulile depis­tate de echipele de control. "Au fost nişte mustrări atât băneşti, cât şi demisii. Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat, dar problema s-a rezolvat într-un timp foarte scurt. Am fost închişi o zi - blocul alimentar numărul 2, dar a doua zi a fost redeschis", a spus Ciprian Agârbiceanu, manager hotel. O persoană din conducerea unităţii a fost concediată, iar unii dintre angajaţii găsiţi vinovaţi au plătit cu câteva procente din salariu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb