Hoţi din Buzău care acţionau în Belgia, prinşi de poliţişti

Ana Felea
Miscellanea / 14 septembrie 2020

Hoţi din Buzău care acţionau în Belgia, prinşi de poliţişti

Percheziţii ample, săptămâna trecută, la Buzău unde o grupare de hoţi care acţiona peste hotare a fost destructurată de poliţişti. După patru ani în care au acţionat în Belgia, hoţii care ar fi comis nu mai puţin de o sută de furturi din locuinţe au fost identificaţi de autorităţile belgiene. În colaborare cu poliţiştii din România, pe 8 septembrie, hoţii ce aveau domiciliul în Buzău au fost prinşi. Totul s-a întâmplat în baza unui ordin European de anchetă emis de autorităţile din Belgia.

"La data de 08.09.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR - Direcţia de Investigaţii Criminale şi IPJ Buzău - Serviciul de Investigaţii Criminale au efectuat un număr de 11 percheziţii domiciliare, în baza unui ordin european de anchetă emis de autorităţile din Belgia, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor contra patrimoniului.Schimburile de informaţii desfăşurate au condus la formularea şi transmiterea, în luna iunie 2020 de către Judecătoria de Primă Instanţă din Eupen la D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală a unui ordin european de anchetă care să ajute la documentarea şi soluţionarea cazului din Belgia", se arată în comunicatul DIICOT.

Liderul grupării, domiciliat în Buzău

Gruparea, având ca lider o persoană cu domiciliul în judeţul Buzău, era bine structurată şi ierarhizată, beneficiind inclusiv de un imobil din apropierea graniţei dintre Belgia şi Germania, pus la dispoziţie de un membru al grupării, pentru a fi folosit de suspecţi ca loc de refugiu şi punct de pornire al transporturilor pe timp de noapte.

"În cauză s-a reţinut faptul că, începând din luna martie 2016 până în prima parte a anului 2020, o grupare infracţională organizată constituită din cetăţeni români a acţionat pe teritoriul Belgiei, sustrăgând din locuinţe şi locuri împrejmuite, obiecte de grădinărit, biciclete, diverse ustensile, maşini-unelte, motoare pentru bărci, instrumente pentru pescuit, dar şi maşini de tuns iarba, tractoare de tuns iarba sau combustibil în cantităţi mari", se arată în comunicatul DIICOT.

Prejudiciu de peste 500.000 de euro

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că prejudiciul cauzat de activitatea grupului infracţional organizat este de peste 500.000 de euro, fiind comise 109 infracţiuni de furt calificat.De asemenea, în urma efectuării percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate bunuri provenite din infracţiunile comise pe teritoriul Belgiei care au fost trimise ţării solicitante, unde autorităţile judiciare vor dispune măsuri de restituire către persoanele vătămate.

Activităţile au beneficiat de sprijinul criminaliştilor, luptătorilor SAS şi a lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Buzău.

"Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", se precizează în comunicatul DIICOT.

În urma percheziţiilor au fost audiate 10 persoane dintre care 4 martori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb