HotNews: Guvernul le-a promis sindicatelor din educaţie măriri de salarii în 2015 şi 2016

A.C.
Politică / 11 noiembrie 2014

Premierul Victor Ponta şi opt miniştrii au semnat un acord de înţelegere cu sindicatele din educaţie, potrivit unui document obţinut de HotNews.ro, prin acest acord Guvernul angajându-se, printre altele, să crească cu 10% salariile profesorilor în 2015, să facă o nouă lege a educaţiei, să permită pensionarea profesorilor cu trei ani înainte de împlinirea vârstei, fără diminuarea pensiei, să modifice din nou toate programele şcolare.

Simion Hancescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi unul dintre semnatarii documentului, a confirmat pentru HotNews.ro existenţa acordului şi a declarat că "premierul a promis că viitorul prim-ministru, dacă el va fi la Cotroceni, o să contrasemneze acest acord".

Întrebat la ce s-au angajat sindicatele din educaţie, în schimbul acestui acord, Hancescu a spus că "nu este nicio obligaţie din partea noastră, este numai obligaţia guvernului".

"Chiar ministrul bugetului a spus că nu trebuie să uităm că în 2016 vor fi două tipuri de alegeri: locale şi parlamentare, aşa că timpul trece şi nu cred că îşi vor permite să îl încalce (viitorul guvern să încalce acordul - nr). Asta a spus-o ministrul bugetului, Vîlcov, el a recunoscut treaba asta", a spus pentru HotNews.ro preşedintele FSLI.

Acordul obţinut de HotNews.ro a fost semnat în data de 27 octombrie 2014, cu o săptămâna înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, desfăşurat pe 2 noiembrie. Documentul este semnat de prim-ministrul Victor Ponta, de Liviu Dragnea - ministrul Dezvoltării, de Remus Pricopie - ministrul Educaţiei, de Mihnea Costoiu - ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Ioana Petrescu - ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov - ministrul delegat pentru Buget, Rovana Plumb - ministrul Muncii, Aurelia Cristea - ministrul delegat pentru Dialog Social şi de Eugen Teodorovici - ministrul Fondurilor Europene.

Din partea sindicatelor, acordul este semnat de Simion Hancescu - preşedintele FSLI, Marius Nistor - preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Anton Hadar - preşedintele "Alma Mater" şi de Sorin Mihai Cîmpeanu - preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb