HS Timber Group continuă iniţiativa «Împreună!» şi donează peste 1.000 de tablete pentru şcoala online

J.P.
Comunicate de presă / 10 decembrie 2020

HS Timber Group continuă iniţiativa «Împreună!» şi donează peste 1.000 de tablete pentru şcoala online

Efectele pandemiei de COVID-19 au dus la restricţionarea accesului fizic în şcolile din România. HS Timber Group este alături de comunităţile locale în care activează şi donează peste 1.000 de tablete (inclusiv abonamentul la Internet plătit pentru un an) către 32 de şcoli din 13 judeţe. Beneficiarii donaţiei sunt copii care nu au echipamente corespunzătoare pentru a participa la procesul educaţional online, conform unui comunicat de presă.

Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions: "Pentru cine muncim, dacă nu pentru copiii noştri! Ce e mai important decât educaţia? Este esenţial să fim alături de copii, în special când au atâta nevoie de ajutor. Situaţia generată de pandemie a adus schimbări majore, şcoala a trebuit să se adapteze, iar copiii din mediile defavorizate au cel mai mult de suferit. Prin iniţiativa "Împreună!" colaborăm cu administratorii şcolilor din zonele în care activăm pentru a oferi sprijinul nostru acestor copii."

Judit Istok, directorul Şcolii Gimnaziale Orban Balasz din Moacşa, judeţul Covasna, are în grijă 111 copii. O parte dintre ei au dificultăţi de adaptare la şcoala online din cauza lipsei echipamentului adecvat sau a infrastructurii necesare. "Majoritatea acestor copii participă la cursuri online numai dacă asigurăm noi echipamente şi ceea ce avem ca rezervă nu este suficient. Prin această donaţie, 24 de copii vor avea o şansă, o oportunitate de a-şi îmbunătăţi viitorul. Tableta este un instrument personal, care va putea fi folosit la şcoală şi după sfârşitul acestei perioade dificile."

Marcela Ţugulea, director al Şcolii Gimnaziale Regina Elisabeta din Rădăuţi, se confruntă cu probleme asemănătoare. "În şcoala noastră sunt elevi care provin din familii cu mai mulţi copii, astfel că numărul dispozitivelor electronice este insuficient. Pentru aceşti elevi, tableta, însoţită de un abonament la internet pentru un an, este un pas important pentru reducerea decalajelor, o şansă de recuperare pentru toţi, o şansă de mai bine," a spus directorul Marcela Ţugulea.

Donaţia celor peste 1.000 de tablete, în valoare de 272.000 de Euro, continuă eforturile companiei din primăvară. Sub deviza «Împreună!», compania a contribuit direct şi a susţinut activităţile autorităţilor şi organizaţiilor locale în lupta pentru prevenirea răspândirii COVID-19, prin donaţii şi sponsorizări de echipamente medicale şi materiale sanitare de peste 307.000 de Euro.

Sprijinul acordat de HS Timber Group, în contextul crizei generate de pandemia COVID-19, va continua în toate comunităţile locale. Iniţiativa se înscrie în linia de responsabilitate socială care vizează sprijinirea proiectelor din domeniul social, al educaţiei, sănătăţii şi al mediului, în special în comunităţile în care Grupul este prezent prin unităţi de producţie. În această perioadă imprevizibilă, în care trebuie să păstrăm distanţarea fizică, e necesar să ne apropiem social şi mai mult - Împreună!

De la intrarea pe piaţa din România în anul 2003 prin deschiderea primei fabrici de cherestea, la Sebeş, HS Timber Group joacă un rol important în comunităţile locale în care activează. HS Timber Group are la această dată aproape 3.000 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb