IALOMIŢIANU ACUZĂ GUVERNUL PONTA 4: "Banii din taxa pe stâlp nu merg la bugetele locale"

V.B.
Macroeconomie / 17 decembrie 2014

Angajamentul Guvernului Ponta 3 în privinţa "taxei pe stâlp" (impozitului pe construcţii speciale), "care a afectat serios mediul de afaceri şi locurile de muncă din sectorul privat", a fost "o altă mare minciună, menită să liniştească protestele", întrucât, în bugetul pe 2015, Guvernul Ponta 4 nu prevede măsura promisă, acuză deputatul Gheorghe Ialomiţianu, membru al grupului PDL.

"În toiul anului electoral 2014, < părintele > celebrei taxe pe stâlp, premierul-candidat Victor Ponta s-a angajat că va transfera sumele colectate din acest impozit pe construcţii speciale către bugetele administraţiilor publice locale. Astăzi se dovedeşte că angajamentul Guvernului Ponta 3 în privinţa acestei taxe, care a afectat serios mediul de afaceri şi locurile de muncă din sectorul privat, nu a fost altceva decât o altă mare minciună, menită să liniştească protestele, întrucât, în bugetul pentru anul 2015, Guvernul Ponta 4 nu prevede defel măsura promisă", transmite un comunicat primit astăzi de redacţie.

Banii din taxa pe stâlp nu merg la bugetele locale, după cum nici sumele colectate din acciza suplimentară la carburanţi nu sunt folosite pentru construcţia de autostrăzi, mai reclamă Ialomiţianu.

"Chiar dacă am sesizat această nouă păcăleală şi am încercat să amendăm Legea bugetului de stat pentru anul 2015, în dezbaterile din cadrul Comisiilor reunite pentru buget majoritatea a respins amendamentul nostru prin care propuneam ca o parte din veniturile colectate din impozitul pe construcţii, mai precis 1 miliard de lei, să fie virată ca sume defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor", mai spune fostul ministru al Finanţelor Publice din guvernul Emil Boc (2010-2012).

Gheorghe Ialomiţianu încheie, solicitându-i prim-ministrului Victor Ponta "să se ţină de promisiunile făcute în campania electorală şi să înceteze să se răzbune pe românii care nu i-au acordat votul în 16 noiembrie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb