IATA: Companiile aeriene se aşteaptă la pierderi de 157 de miliarde de dolari până anul viitor

A.P.
Miscellanea / 25 noiembrie 2020

Companiile aeriene se aşteaptă la pierderi de 157 de miliarde de dolari până anul viitor

Companiile aeriene se îndreaptă spre pierderi cumulate în valoare de 157 de miliarde de dolari în acest an şi cel viitor, a avertizat marţi Asociaţia Internaţională pentru Transporturi Aeriene (IATA), care şi-a înrăutăţit estimările ca reacţie la al doilea val de infecţii cu noul coronavirus şi la măsurile de carantină adoptate de guverne care afectează pieţe majore, transmite Reuters.

IATA, care anticipa în iunie pierderi de 100 de miliarde de dolari, pe parcursul celor doi ani, prognozează în prezent un deficit de 118,5 miliarde de dolari doar în 2020 şi alte pierderi, de 38,7 miliarde de dolari, în 2021.

Perspectivele extrem de negative scot în evidenţă dificultăţile cu care se confruntă sectorul, în pofida veştilor pozitive referitoare vaccinurile dezvoltate pentru Covid-19, a căror distribuire va continua pe parcursul anului viitor.

"Impactul pozitiv asupra economiei şi a traficului aerian nu va avea loc masiv înainte de jumătatea anului 2021", a declarat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

Numărul de pasageri este aşteptat să scadă în acest an de la 4,5 miliarde în 2019 la 1,8 miliarde, potrivit estimărilor IATA, urmând să îşi revină parţial, la 2,8 miliarde, în 2021.

Veniturile generate de pasageri în 2020 va scădea semnificativ, cu 69%, la 191 miliarde de dolari.

"Este de departe cel mai mare şoc prin care va trece industria pe parcursul a doi ani, după Al Doilea Război Mondial", a apreciat economistul şef al IATA, Brian Pearce.

IATA anticipează că va avea loc o redeschidere semnificativă a graniţelor până la jumătatea anului 2021, susţinută de o combinaţie între testări pentru Covid-19 şi vaccinări.

IATA şi-a reiterat apelul faţă de guverne, pentru înlocuirea carantinelor stricte cu programe largi de testare.

În cazul transporturilor aeriene de mărfuri, veniturile vor creşte în acest an cu 15%, la 117,7 miliarde de dolari, în pofida unui declin al volumului de mărfuri cu 11,6%, la 54,2 milioane de tone, susţinute de majorarea preţurilor, pe fondul consemnării la sol a unor zboruri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Care cer pasageri vaccinati la bord! VACCIN CONTRA CANCERULUI NU CERE NIMENI PE REPEDE INAINTE! Si asa oamenii sunt suparati ca trebuie sa ajunga in tari cu locuitori netestati in conditiile in care lor li se cere test pe aeroport! Un test neconcludent care pune in evidenta raceli de nspe mii de ani! Si baze de ARN! Nu au decat sa dea faliment si acele tari! O lume inchisa merita sa dea faliment! PS> nici creatorul PCR test nu il vede util in depistarea Covid-19!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb