IBM a lansat o gamă de produse software şi servicii menite să protejeze datele critice ale companiilor, potrivit unui comunicat de presă.
Costul mediu pentru breşele de securitate a crescut cu 15% la nivel global, ajungând la valoarea de 3,5 milioane de dolari, se specifică în document. Majoritatea companiilor participante la studiile realizate au menţionat faptul că atacurile sunt cea mai mare ameninţare, provocând anual pagube de 9,4 milioane de dolari.
Sistemul IBM de protecţie împotriva ameninţărilor include o arhitectură end-to-end de software analitic şi criminalistic care ajută organizaţiile să prevină constant, să detecteze şi să acţioneze împotriva atacurilor cibernetice avansate constante, în unele cazuri eliminând ameninţarea înainte de producerea de prejudicii. Printre caracteristicile relevante, IBM anunţă îmbunătăţiri semnificative pentru appliance-ul IBM Network Protection pentru carantina împotriva atacurilor şi noi integrări cu capabilităţile sandbox de reţea ale partenerilor. De asemenea, pentru detecţie, IBM consolidează platforma QRadar Security Intelligence cu noi capabilităţi - permiţând organizaţiilor să detecteze atacurile la o nouă scară şi să le blocheze rapid.
Brendan Hanningan, General Manager în cadrul IBM Security Systems, a declarat: "Astăzi, apărarea împotriva atacurilor cibernetice necesită mai mult decât o abordare pe bază de semnătură sau perimetru. Capabilităţile extinse sunt esenţiale şi necesare pentru a include prevenţia endpoint, protecţia perimetrului şi abilitatea de protecţie împotriva atacurilor care pot provoca pagube".
"Temerile cu privire la capacitatea de a proteja datele importante împotriva atacurilor cibernetice s-au mutat din centrul scenei, în sala de consiliu", a afirmat şi Kris Lovejoy, General Manager, IBM Security Services. "Atacurile cibernetice şi pierderea datelor au abilitatea de a afecta reputaţia brand-ului, reducerea valorii acţionarilor şi deschiderea de litigii. Noile produse software şi servicii sunt concepute pentru a oferi directorior o soluţie unică care le permite să se concentreze asupra nevoilor clienţilor şi asupra creşterii venitului companiei", a conchis domnia sa.
"Datele critice - care pot include active valoroase, precum achiziţii şi planuri de cesionare, deliberări ale directorior şi consiliului şi proprietate intelectuală - sunt elemente care însumează 70% din valoarea unei societăţi listate la bursă. Ca rezultat, acest tip de date este extrem de valoros pentru forţele ostile - fie din interiorul companiei sau atacuri sofisticate", se arată în documentul remis redacţiei, care mai specifică şi faptul că, în ciuda importanţei şi a valorii datelor critice ale organizatiilor, multe dintre acestea nu sunt conştiente de importanţa "bijuteriilor coroanei", de locul unde se situează, cine are acces la ele sau cum sunt protejate, ceea ce face mai dificil procesul de monitorizare şi de protecţie. "De fapt, datele pierdute se recupereză în câteva zile sau mai mult - în 95% din cazuri şi se pot reţine în câteva săptămâni sau mai mult - în 90% din cazuri, intervale ce pot avea un impact catastrofal asupra afacerii", mai arată raportul.
IBM a precizat că monitorizează 15 miliarde de evenimente de securitate zilnic, în peste 130 de ţări şi deţine 3.000 de brevete de securitate.