IBM garanteaza accesul liber la patentele implicate in implementarea a peste 150 de standarde software

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 25 iulie 2007

IBM a anuntat ca va sustine accesul universal si perpetuu la anumite resurse ale proprietatii intelectuale care ar putea fi necesare pentru implementarea a peste 150 de standarde proiectate pentru a face software-ul interoperational.

Un rezultat probabil al acestui angajament facut catre comunitatile comerciale si de tip open-source este acela ca va fi mult mai usor ca diferite infrastructuri hardware si produse software sa fie compatibile. Aceasta strategie, considerata de IBM ca fiind cea mai larga de acest tip, este deasemenea proiectata sa genereze mai multa inovatie la nivelul industriei, descurajand in acelasi timp litigiile.

Specificatiile si protocoalele software implicate in acest program consolideaza standardele domeniului, precum cele reflectate in serviciile Web: programare, transferuri si schimburi de date pe Internet si in retea. Acestea se afla de obicei in administrarea sau tind spre a fi administrate de grupurile care stabilesc standardele, precum World Wide Web Consortium si OASIS.

"IBM subliniaza faptul ca inovatia si dezvoltarea industriei au loc intr-un mediu deschis, intr-un cadru colaborativ", a declarat Bob Sutor, Vice Presedinte Open Source and Standards, in cadrul IBM. "Utilizatorii vor adopta noile tehnologii daca vor sti faptul ca le vor regasi intr-o varietate de produse intersanjabile si compatibile care provin de la distribuitori competitori. Suntem de parere ca, clientii vor fi multumiti de aceasta asigurare suplimentara pentru standardele deschise de care au devenit dependenti."

Angajamentul IBM nu se aplica doar distribuitorilor, dezvoltatorilor sau producatorilor care implementeaza specificatiile respective, dar se va extinde si catre utilizatori sau clienti. Acest lucru este valabil atat timp cat cei care-l adopta nu reclama o parte - nu doar IBM-ul - pentru licentele necesare implementarii acestor standarde.

Anterior, toti cei care adopta aceste specificatii si protocoale trebuiau sa-si securizeze regulile de licentiere gratuita de la IBM. Aceasta strategie clarifica si ofera consistenta regulilor de proprietate intelectuala, incurajand o implementare mai larga a standardelor deschise. IBM spera ca si alte companii si detinatori de drepturi de proprietate intelectuala sa realizeze angajamente similare.

Angajamentul actual implica peste 150 de specificatii si protocoale si este in concordanta cu angajamentele anterioare ale IBM care au inspirat reactii similare din partea altor companii. Promisiunile anterioare ale IBM includ angajamente de a nu avea drepturi de proprietate intelectuala pentru sute de licente din domeniul open source, sanatate si comunitati educationale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb