IBM lansează Lotus Notes & Domino 8 in România Colaborarea detronează conceptul de email ca aplicaţie critică

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 19 septembrie 2007

Bucuresti, 18 septembrie, 2007 -- IBM a anuntat ca dupa doi ani de dezvoltare si teste intreprinse in peste 25,000 de organizatii la nivel mondial, Lotus Notes 8 si Lotus Domino 8 (www.ibm.com/lotus/nd8) vor fi de acum disponibile. IBM Lotus Notes 8 si IBM Lotus Domino 8 reprezinta prima solutie colaborativa proiectata in mare parte prin contributia clientilor.

Studiile si perspectivele oferite de laboratoarele de cercetare si dezvoltare IBM si de afacerile din intreaga lume indica faptul ca aceasta colaborare a detronat emailul din pozitia de caracteristica cheie a experientei cu un computer. In consecinta, Lotus Notes 8 este proiectat astfel incat sa transforme inbox-ul intr-un spatiu de lucru integrat ce reuneste e-mailul, calendarul, mesageria instant, utilitare de productivitate si aplicatii personalizate.

Peste 93 de procente din utilizatorii de Lotus Notes folosesc ultimele doua versiuni lansate, ceea ce reprezinta o rata de asimilare ridicata. In plus, ratele anuale de reinnoire a licentelor Lotus Notes depasesc cu 20 de procente media pe industrie, indicand o asimilare rapida si vasta.

Lotus Notes 8, spre deosebire de ofertele competitorilor, reprezinta mult mai mult decat un email. Lotus Notes 8 integreaza mediul de lucru, oferind mesagerie instant si interactivitate, utilitare pentru crearea si editarea documentelor, prezentarilor si registrelor de calcul, interactionand cu aplicatii de business personalizate, inclusiv Help Desk, Customer Relationship Management, Sales Force, forumuri de discutie, bloguri si multe altele.

"Clientii nostri caracterizeaza Lotus Notes 8 drept "spatiul de lucru pentru viitor" deoarece consolideaza toate instrumentele de colaborare intr-unul singur," a declarat Mihai Iordache, SWG Manager, IBM Romania. "Aceasta colaborare diminueaza perceptia ca emailul este aplicatia critica folosita de noi in fiecare zi, indiferent unde este folosit (birou, masina, etc). Lotus Notes si Domino 8 reprezinta portalul dumneavoastra personal catre lumea Web 2.0."

Lotus Notes 8 ofera productivitate instant prin accesul imediat la oameni, proiecte sau activitati curente si informatii fara a inchide inbox-ul. Se poate economisi timp printr-un nou program de cautare ce permite utilizatorilor sa extinda in mod automat cautarile dincolo de email, pe Web si in fisierele stocate pe computer. Functia "message recall" permite utilizatorilor sa retraga in timp util un email trimis din greseala, scutind utilizatorii de erori de comunicare. In plus, prin noua functie "conversation", utilizatorii pot vedea toate mesajele individuale in inbox - metoda traditionala - sau pot grupa emailurile pe categorii in functie de subiect. Sute de emailuri pot fi astfel reduse rapid la cateva zeci de conversatii.

Consolidandu-si pozitia de lider in domeniul retelelor sociale de afaceri, IBM permite clientilor de Notes si Domino sa adauge componenta Activities din cadrul Lotus Connections direct in Notes. Fiind licentiata separat, optiunea Activities permite utilizatorului sa distribuie continut colaborativ cum ar fi documentele, emailul, mesageria instant si alte elemente ce tin de un proiect, intr-o singura unitate logica. Inspirat de IBM Research Labs si dezvoltat de Lotus, conceptul Activities ce tine de Lotus Notes 8 utilizeaza tehnologii Web 2.0 precum Backpack, Atom, Tagging, REST, Ajax si JSON pentru a oferi o colaborare facila bazata pe mediul web.

Companii de toate marimile, industrii si tehnologii adopta Notes Domino 8, considerandu-l ca fiind cea mai completa si versatila platforma deschisa colaborarii pe care au folosit-o vreodata. Lotus Notes 8 include instrumentele productive IBM Lotus ce permit utilizatorilor sa creeze versiuni open-standards de registre de calcul, documente de tip word-processing, prezentari, suportand de asemenea numeroase formate de fisiere ce apartin aplicatiilor stand-alone traditionale. Aceste instrumente sunt incluse fara costuri suplimentare in pachetul Lotus Notes&Domino 8, fiind capabile sa suporte Open Document Format (ODF), permitand utilizatorilor sa importe si sa exporte fisiere in formate folosite de Microsoft Office si sa le salveze in format original sau ODF.

Un alt motiv important pentru care clientii prefera ultima versiune lansata in detrimentul ofertelor competitorilor o reprezinta suportul oferit pentru platforme multiple. De fapt, Lotus Notes 8 si Domino 8 suporta o mare varietate de platforme client, inclusiv Linux si Windows, precum si platforme pentru servere, inclusiv Windows, Linux, Sun Solaris, AIX si IBM System i.

Fiind construit pe standardele deschise ale eclipse.org, Lotus Notes 8 suporta aplicatiile de afaceri deja existente si le extinde durata de viata combinandu-le prin mashup-uri ce contin noile aplicatii, rezultand aplicatii mixte care ofera perspective detaliate asupra functiilor critice dintr-o afacere. Spre exemplu, pe un singur ecran, dezvoltatorii au reusit sa conecteze o aplicatie de vanzari bazata pe Domino la un sistem de Resurse Umane ce rula pe o alta platforma.

Lotus Notes 8 este dezvoltat pe modelul de programare Lotus Expeditor 6.1.1. bazat pe standarde deschise eclipse.org. Lotus Expeditor 6.1.1. permite crearea si dezvoltarea mashup-urilor, cunoscute de asemenea ca aplicatii compozite. Prin includerea modelului de programare Lotus Expeditor, dezvoltatorii pot integra capabililtatile acestei aplicatii mixte in experienta utilizatorului de Notes. Platforma Lotus Expeditor este de asemenea licentiata separat, avand costuri suplimentare pentru clientii care doresc sa isi creeze propria lor experienta pentru aplicatii de afaceri destinate echipamentelor PDA, Smartphone si sistemelor Desktop care se pot conecta optional la infrastructura existenta.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb