ÎCCJ L-A REABILITAT Adrian Năstase - aproape de revenirea în politică

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 8 decembrie 2021

Adrian Năstase - aproape de revenirea în politică

Sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă, putând fi contestată în termen de zece zile de la comunicare

Adrian Năstase, fostul premier din perioada 2000-2004, va putea reveni în politică, dacă decizia de ieri, prin care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat intervenirea reabilitării pentru condamnările din cele două dosare de corupţie, va rămâne definitivă. În urma reabilitării, Adrian Năstase va scăpa de mai multe interdicţii impuse, după ce a fost eliberat condiţionat din închisoare în august 2014, printre ele numărându-se dreptul de a alege şi de a fi ales în funcţii publice.

Decizia ÎCCJ nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

Conform articolului 169 din Codul Penal, prin reabilitare, în cazul unei persoane condamnate încetează decăderile, interdicţiile şi incapacităţile care rezultă din sentinţa prin care a fost condamnat.

Adrian Năstase a avut două condamnări penale: una în dosarul Trofeul Calităţii şi cealaltă în dosarul Zambaccian.

Prima condamnare, de doi ani de închisoare cu executare, a fost dispusă de ÎCCJ în iunie 2012, în dosarul în care Năstase a fost acuzat că a folosit în campania electorală din anul 2004 - când a candidat, din partea PSD, pentru funcţia de preşedinte al României - fonduri plătite de firme care s-au înscris la concursul "Trofeul Calităţii", organizat de Inspectoratul de Stat în Construcţii.

A doua condamnare, de patru ani de închisoare, a fost pronunţată în ianuarie 2014, în dosarul Zambaccian, în care Năstase a fost găsit vinovat de luare de mită în formă continuată şi şantaj. Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Adrian Năstase ar fi primit foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb din perioada 2002-2004. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

Fostul premier a stat în închisoare din 26 iunie 2012 până în 18 martie 2013, când a fost eliberat condiţionat, prin decizia Tribunalului Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Draguto, asigura-te ca Bombonel-Nasstase mai are 6 case, dar... pistolul ... PISTOLUL acela NU.

    Asta daca intra iar in politica (butoiul cu miere damboviteana), acum in vremea pandemiei de omicron si panspermiei de euro-PNRR, iar va fura. Mascatii iar vor îl vor vizita, -ca sa-l readucă/reeduce la Rahova.  

    Bombonel, perseverent si patit cum e, iar isi va GĂURI GÂTUL .

    Cine il va avea pe constiinta???  

    1. N-am o simpatie pentru Bombonel însă pe vremea când candida la Președenție avea 4 case și n-a fost bun. Plăvanul, înzestrat vizibil cu un semi-retard, are 6 case obținute din "meditații" și cu acte false. Ca atare a fost numai bun de Președinte.

      Corect! Rectific 4 nu 6, dar încetează, te rog, cu porecla prezidențială, căci zice Dex: _PLĂVAN (pop) despre boi și vaci ; cu păr alb gălbui sau alb cenușiu. Alecsandri a zis plevan. Nu se potrivește, ne'am de loc.

      Alții au mai zis : Dulapul, Ficusul, Momâia pe schiuri, Marele Deal... din Cotroceni. Rușine lor!

      Și acum, sinceritate : tu ești ex-Voievodul Țepeș Vlad ?, căci el o tot ținea cu Loganul... pardon cu "Plăvanul". Dacă răspunzi, și scandezi ca doamna Daiana Șo șo acra "Jos masca (masca-de-anonim)"... îți voi spune de ce nu a urcat Bombonel pe tronul de la Cotroceni (de ce nu a fost bun).  

    nu-si doreste nimeni oameni politici care au o pozitie de genul , sa fie si cald si rece , si jos si sus , si la stanga si la dreapta , si bine si rau etc .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb