ZIARUL BURSA

08 decembrie 2021
Ediţia din 21.11.2024
"Suprafeţele de atac din zona cibernetică - mai extinse şi mai complexe, în pandemie"

VIDEOCONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ / COSMIN ANGHEL, MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII: "Suprafeţele de atac din zona cibernetică - mai extinse şi mai complexe, în pandemie"

E.O.Companii / 8 decembrie 2021

Anghel: "În faţa atacurilor cyber, cele mai sigure sunt instituţiile de ordine şi apărare, din mediul public, şi sectorul bancar, din zona privată" 

Suprafeţele de atac din zona cibernetică sunt mai extinse şi mai complexe, de când a început pandemia, a spus Cosmin Anghel, specialist în securitate cibernetică în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID).

Marius Humelnicu

VIDEOCONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ / MARIUS HUMELNICU, PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU COMUNICAŢII ŞI TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI DIN SENAT: "Avem nevoie de joint-venture-uri în care comunicaţiile şi tehnologia să joace un rol important privind securitatea cibernetică"

George MarinescuCompanii / 8 decembrie 2021

Actuala pandemie demonstrează cât de importante au devenit activele digitale şi consemnează că tranziţia digitală a devenit o prioritate naţională şi europeană, atât timp cât factorul digital este indispensabile pentru accesarea serviciilor publice digitale, susţine senatorul Marius Humelnicu, preşedintele Comisiei pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei din cadrul Senatului. De aceea, domnia sa consideră că este nevoie de creşterea competenţelor digitale în rândul populaţiei.

George Mîndruţă

VIDEOCONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ / GEORGE MÎNDRUŢĂ, SENATOR: "Instituţiile statului au resurse financiare să-şi securizeze bazele de date"

George MarinescuCompanii / 8 decembrie 2021

Pentru realizarea unui sistem naţional eficient de securitate cibernetică, este esenţială o colaborare permanentă între instituţiile statului cu atribuţii în apărare şi securitate şi specialiştii din domeniu, afirmă senatorul George Mîndruţă, secretarul Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Sărmana biată Constituţie

Cornel CodiţăEditorial / 8 decembrie 2021

Cornel Codiţă

Avem în calendarul nostru politic o zi pentru aproape orice: steag, republică, imn, muncă, mamă, tată, copil, an nou, an vechi, unire mare, unire mică, armată, poliţie, jandarmerie etc. Era imposibil, prin urmare, să nu avem o zi tocmai pentru Constituţie.

Vlad Stoichiţescu

VIDEOCONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ / VLAD STOICHIŢESCU, HEAD OF TECHNOLOGY RISKS DIVISION, OTTO BROKER: "O organizaţie rezilientă poate să se recupereze rapid după un atac cibernetic reuşit"

A.I.Companii / 8 decembrie 2021

"Întrebarea nu este dacă, ci când vom fi atacaţi" 

O organizaţie rezilientă este pregătită să prevină şi să urmărească riscurile cibernetice, îmbunătăţindu-şi constant securitatea, dar în acelaşi timp este şi una care poate să se recupereze rapid în urma unui atac reuşit, a spus Vlad Stoichiţescu, Head Of Technology Risks Division, în cadrul Otto Broker.

Ioan Constantin

VIDEOCONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ / IOAN CONSTANTIN, CYBER SECURITY EXPERT, ORANGE ROMÂNIA: "Digitalizarea rapidă a crescut substanţial suprafeţele de atac"

A.V.Companii / 8 decembrie 2021

"În 2021, ransomware a fost cea mai comună ameninţare blocată" "Vom vedea din ce în ce mai multe atacuri de tip ransomware în 2022" 

În prezent ne aflăm într-un ciclu continuu de digitalizare, caracterizat de viteză, pentru că pandemia a fost neaşteptată şi prea puţini dintre noi ne-am pregătit pentru un asemenea scenariu, spune domnul Ioan Constantin, Cyber Security Expert, Orange Ro­mânia, menţionând că, în acest context, cel puţin în 2020 am fost nevoiţi să accelerăm o parte dintre tranziţiile către servicii şi infrastructuri care, altfel, s-ar fi produs într-un timp mai lung.

Cătălina Dodu

VIDEOCONFERINŢA SECURITATEA CIBERNETICĂ / CĂTĂLINA DODU, MEMBRU AL CONSILIULUI DIRECTOR, ANIS: "Protecţia în domeniul cybersecurity este un element critic pentru continuitatea business-urilor"

A.I.Companii / 8 decembrie 2021

"Odată cu digitalitarea, au crescut numărul şi complexitatea riscurilor cibernetice" 

Protecţia în domeniul securităţii cibernetice nu este doar un cost, ci reprezintă un element critic pentru continuitatea business-urilor, motiv pentru care este important ca întreaga industrie, clienţii şi autorităţile din ţara noastră să colaboreze pentru creşterea nivelului de înţelegere a riscurilor cibernetice, este de părere Cătălina Dodu, Membru al Consiliului Director în cadrul Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS).

Gazprom

Rosneft, posibil să pună capăt monopolului Gazprom în exporturile de gaze ruseşti

Internaţional / 8 decembrie 2021

Vladimir Putin i-a ordonat grupului Rosneft să prezinte, până în martie, un proiect referitor la livrarea de gaze naturale Europei 

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a ordonat grupului petrolier Rosneft să prezinte, până în luna martie, un proiect referitor la livrarea de gaze naturale Europei, un monopol deţinut în prezent de grupul Gazprom, în contextul cererii crescute de gaze pe vechiul continent, transmite AFP, conform Agerpres.

Azomureş

VIRGIL POPESCU, MINISTRUL ENERGIEI: "Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare"

M.G.Companii / 8 decembrie 2021

Azomureş a decis, săptămâna aceasta, să întrerupă temporar producţia din cauza creşterii preţului gazelor naturale 

Azomureş a luat decizia de a muta în această iarnă revizia care era planificată pentru vara următoare, în contextul în care contractul pentru achiziţia gazelor expiră la 31 decembrie, a declarat, marţi, Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Casa Albă

SUA "semi-boicotează" Jocurile Olimpice de la Beijing

O.D.Sport / 8 decembrie 2021

Americanii au găsit o cale de mijloc, astfel încât să protesteze faţă de regimul de la Beijing, dar să nu-şi priveze sportivii de şansa de a participa la o mare competiţie. Se poate vorbi de un "semi-boicot".

Adrian Năstase - aproape de revenirea în politică

ÎCCJ L-A REABILITAT Adrian Năstase - aproape de revenirea în politică

I.Ghe.Politică / 8 decembrie 2021

Sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă, putând fi contestată în termen de zece zile de la comunicare 

Adrian Năstase, fostul premier din perioada 2000-2004, va putea reveni în politică, dacă decizia de ieri, prin care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat intervenirea reabilitării pentru condamnările din cele două dosare de corupţie, va rămâne definitivă.

Legile justiţiei - nerevizuite, lipsă acută de personal în sistemul judiciar

BILANŢ CSM: Legile justiţiei - nerevizuite, lipsă acută de personal în sistemul judiciar

George MarinescuPolitică / 8 decembrie 2021

Preşedintele Klaus Iohannis doreşte revizuirea rapidă a legilor justiţiei, în condiţiile în care problema stringentă cu care se confruntă sistemul judiciar din ţara noastră este reprezentată de lipsa acută a resurselor umane, este ideea principală ce a reieşit, ieri, după şedinţa în care conducerea din acest an a Consiliului Superior al Magistraturii a prezentat bilanţul activităţii pentru 2021.

Dumitru Chisăliţă, Preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă (AEI)

DUMITRU CHISĂLIŢĂ, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI ENERGIA INTELIGENTĂ: "O foarte mare parte din populaţie nu va beneficia de compensaţie în zona gazelor naturale"

M.G.Macroeconomie / 8 decembrie 2021

Chisăliţă: "De la 1 aprilie 2022, probabil că nu va exista vreun consumator de energie electrică să nu aibă factura dublă faţă de ce era în 2020" 

O foarte mare parte din populaţie nu va beneficia de compensaţie la facturile de consum pentru gaze naturale, a declarat, ieri, Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă (AEI), în cadrul unei întâlniri cu presa.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 8 decembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 8 decembrie 2021

Macroeconomie / 8 decembrie 2021

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a scăzut în decembrie 2021 până la 29,9 puncte, de la 31,7 puncte în luna precedentă, pe fondul unei scăderi semnificativ peste aşteptări a indicelui situaţiei curente, până la -7,4...

Euro a stagnat la 4,9485 lei

PIAŢA VALUTARĂ  Euro a stagnat la 4,9485 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 8 decembrie 2021

Euro a stagnat ieri, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9485 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:10, un euro era tranzacţionat la 1,1240 dolari, în depreciere cu 0,40% faţă de închiderea...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo