ICCJ respinge plângerea lui Costoiu împotriva cotrolului judiciar

G.F.
Anticorupţie / 12 decembrie 2017

Mihnea Costoiu (Sursa foto: Facebook)

Mihnea Costoiu (Sursa foto: Facebook)

Curtea Supremă a respins plângerea fostului secretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, Mihnea Costoiu, împotriva controlului judiciar impus în dosarul privind Baza Cutezătorii, decizia fiind definitivă.

De asemenea, ICCJ a respins şi cererea lui Dinu Pescariu, implicat în acelaşi dosar, de a i se modifica termenii controlului judiciar pentru a putea merge în străinătate pentru o perioadă de zece zile, în acest caz soluţia putând fi contestată în termen de 48 de ore.

"Respinge, ca nefondată, cererea de modificare a controlului judiciar privind obligaţia inculpatului Pescariu Dinu Mihail să nu depăşească teritoriul României, în perioada 28.12.2017 - 08.01.2018, cerere formulată de inculpatul Pescariu Dinu Mihail. Obligă inculpatul la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, în sumă de 35 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare pentru inculpat. Pronunţată în şedinţa de cameră de consiliu, azi, 12 decembrie 2017", se arată în decizia instanţei, potrivit news.ro.

Fostul ministru pentru Învăţământ Superior Mihnea Costoiu şi fostul tenismen Dinu Pescariu au fost plasaţi sub control judiciar în 10 ocotmbrie, de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, respectiv instigare la abuz în serviciu, ancheta vizând modalitatea de prelungire cu 25 de ani a contractului de închiriere prin care Baza sportivă şi de agrement pentru copii "Cutezătorii" din Bucureşti fusese dată în folosinţa Fundaţiei "Dinu Pescariu". Costoiu ar fi semnat prelungirea contractului deşi acesta era în curs de reziliere, iar imediat după preluarea bazei sportive fundaţia lui Pescariu a îngrădit accesul copiilor la clădirile şi terenurile de sport proprietate a statului şi a schimbat scopul utilizării Bazei "Cutezătorii", folosind-o în scopuri comerciale. Prejudiciul estimat în acest dosar este de aproape 94 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb