Ieftinirea aluminiului a afectat afacerile "Alro"

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 17 noiembrie 2008

Marian Năstase: "Suntem dispuşi să luăm toate măsurile necesare pentru a rămâne competitivi pe termen lung".

Marian Năstase: "Suntem dispuşi să luăm toate măsurile necesare pentru a rămâne competitivi pe termen lung".

Compania şi-a redus profitul cu 22,16%, la 292,81 milioane de lei.

Florian Savu: "Este posibil ca unele companii să îşi schimbe politica de dividend".

"Alro" se va concentra strict pe activităţile şi serviciile de bază şi pe activele esenţiale.

Producătorul de aluminiu "Alro" Slatina (simbol ALR la Bursa de Valori Bucureşti) a obţinut, în primele nouă luni ale anului, un profit net, neconsolidat, de 292,81 milioane de lei, în scădere cu 22,16% faţă de perioada similară din 2007.

În intervalul ianuarie-septembrie, anul acesta, afacerile societăţii s-au comprimat cu 4,80%, la 1,52 miliarde de lei, pe fondul scăderii cererii de aluminiu pa piaţa internaţională. În acelaşi timp cotaţia aluminiului la Bursa Metalelor de la Londra a scăzut cu aproximativ 30%.

Marian Năstase, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii a precizat : "În ciuda acestor condiţii dificile, rămânem optimişti în legătură cu îndeplinirea estimărilor bugetare pentru anul în curs şi suntem dispuşi să luăm toate măsurile necesare pentru a rămâne competitivi pe termen lung".

La începutul acestui an, conducerea societăţii a estimat pentru 2008 un profit net de 150 de milioane de dolari şi o cifră de afaceri de 861 milioane de dolari.

La finele lunii septembrie, societatea a raportat încasări de 1,74 miliarde de lei, cu 2,27% mai mici în comparaţie cu primele nouă luni ale anului trecut. Costurile societăţii au urmat, în schimb, un trend ascendent, majorându-se cu 11,10%, la 1,4 miliarde de lei.

Vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii a anunţat: "Punem în aplicare un plan riguros pentru menţinerea costurilor de producţie la un nivel competitiv. Compania se va concentra strict pe activităţile şi serviciile de bază şi pe activele esenţiale".

Florian Savu, operation manager la societatea de brokeraj "Global Valori Mobiliare", consideră că reducerea profitului companiei "Alro" Slatina se încadrează în trendul general şi survine pe fondul cronicizării crizei financiare internaţionale".

Domnia sa ne-a spus: "În condiţiile deprecierii activelor companiilor şi ale prelungirii crizei, singurul calcul pe care şi-l face un investitor pentru următorul an de zile vizează cifra de afaceri a companiei şi valoa-rea dividendului distribuit de către aceasta către actionari.

Pe lângă riscurile generale din piaţa financiară din România este posibil ca unele companii să îşi schimbe politica de dividend ca urmare a profiturilor în scădere şi a nevoilor de finanţare. Numai un portofoliu financiar diversificat şi atent selectat va atenua riscurile şi va asigura randamente minime apropiate de dobânzile bancare".

"Alro" Slatina are o valoare de piaţă de 2,11 miliarde de lei, potrivit preţului mediu de 2,97 lei/acţiune, înregistrat în şedinţa bursieră de vinerea trecută. "Vimetco N.V." controlează 84,19% din companie, în timp ce "Fondul Proprietatea" deţine 9,93% din acţiunile ALR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb