Ieşirile nete de capital din Rusia s-au triplat în 2014

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 ianuarie 2015

Ieşirile nete de capital din Rusia s-au triplat în 2014

Ieşirile nete de capital din Rusia aproape s-au triplat anul trecut, atingând un nivel record, ca urmare a sancţiunilor impuse de Occident şi a scăderii încrederii investitorilor, pe fondul prăbuşirii preţului petrolului.

Potrivit datelor publicate recent de banca centrală de la Moscova, ieşirile nete de capital din Rusia s-au ridicat la 151,5 miliarde de dolari anul trecut, comparativ cu 61 de miliarde de dolari în 2013. Recordul precedent, de 133,6 miliarde de dolari, a fost înregistrat în 2008, în perioada crizei financiare mondiale.

Banca centrală de la Mosocva estima, în decembrie, că ieşirile de capital din Rusia au însumat 134 miliarde dolari în 2014.

În ultimul trimestru al anului trecut, ieşirile de capital din Rusia au accelerat, atingând 72,9 miliarde dolari, faţă de 16,9 miliarde dolari în trimestrul al treilea.

Sancţiunile occidentale impuse de Occident în urma crizei din Ucraina au afectat capacitatea companiilor ruseşti de a se împrumuta peste hotare, ceea ce a generat colapsul investiţiilor străine în Rusia, în 2014. În plus, scăderea cu aproape 50% a preţului petrolului, principalul produs de export al Rusiei, a amplificat problemele economice ale ţării.

Banca centrală a Rusiei a mai anunţat că balanţa de cont curent a ţării a înregistrat un surplus de 56,7 miliarde de dolari anul trecut, faţă de 34,1 miliarde de dolari în 2013. Situaţia contului curent al Rusiei s-a îmbunătăţit anul trecut, în pofida scăderii preţului petrolului, întrucât deprecierea rublei şi stagnarea creşterii economice au redus importurile. Surplusul balanţei comerciale a crescut la 185,6 miliarde de dolari în 2014, de la 181,9 miliarde de dolari în 2013.

Cu toate acestea, îmbunătăţirea exporturilor nu a putut compensa creşterea masivă a ieşirilor de capital, deficitul fiind acoperit de banca centrală, care a cheltuit 107,5 miliarde dolari din rezervele sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb