IFC sprijină consolidarea sectorului imobiliar de retail din România

Comunicate de presă / 22 iulie 2021

Pentru a veni în sprijinul sectorului imobiliar de retail din România, unul dintre sectoarele afectate cel mai grav de către pandemia de COVID-19, IFC oferă un împrumut dedicat proiectelor de mediu ale NE Property BV, o filială deţinută în totalitate de către NEPI Rockcastle, cea mai mare companie imobiliara de retail din regiunea Europei Centrale şi de Est. Scopul este acela de a contribui la edificarea unei puternice infrastructuri de afaceri pentru proiectele de mediu în România, atrăgând ulterior şi o creştere economică a activităţilor cu emisii reduse de carbon, conform unui comunicat remis redactiei.

Împrumutul acordat de IFC în sumă de 73,5 milioane de euro, dedicat activităţilor ecologice, va contribui la reducerea impactului pandemiei asupra operaţiunilor NEPI Rockcastle în România. Pachetul de finanţare va creşte nivelul lichidităţilor NEPI Rockcastle, care astfel va avea posibilitatea să-şi ţină sub control perturbările manifestate la nivelul lanţului de aprovizionare şi să reduca impactul negativ generat de încetinirea ritmului de creştere economică.

Împrumutul este finanţat în cadrul Facilităţii de Răspuns la Criza Economiei Reale (Real Sector Crisis Response Facility) care dispune de un buget de 2 miliarde USD, făcând parte din mai ampla facilitate a IFC de 8 miliarde USD dedicată finanţărilor rapide oferite în contextul COVID-19 (Fast-Track Financing Facility) pentru sprijinirea acelor companii private afectate de problemele economice cauzate de COVID-19.

"NEPI Rockcastle continuă să se concentreze pe investiţii în activităţi economice curate şi sustenabile. Acest împrumut "verde" vine să reconfirme angajamentul nostru pe calea promovării practicilor sustenabile, prin angajamentul de alocare a fondurilor pe proiecte verzi eligibile desfăşurate în România, aşa cum sunt acestea definite în Cadrul nostru de Finanţare Verde", a declarat d-na Mirela Covaşă, CFO la NEPI Rockcastle. "Continuarea colaborării cu IFC consolidează relaţia construită de-a lungul anilor pe baza unor valori comune şi solide, cum ar fi dorinţa de a atinge înalte standarde de sustenabilitate."

Având în vedere obiectivele de sustenabilitate ale NEPI Rockcastle şi obiectivul acesteia de a deveni neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2030, împrumutul va fi utilizat pentru a finanţa acele proiecte care respectă criteriile de eligibilitate din Cadrul de Finanţare Verde, conform Principiilor privind Obligaţiunile Verzi din 2018 şi Principiile privind Împrumuturile Verzi din 2020.

"Pe fondul pandemiei de COVID-19, finanţarea IFC vine într-un moment oportun şi va oferi NEPI Rockcastle accesul la lichidităţi pe termen lung, ajutând astfel mediul de afaceri să depăşească momentul de criză şi permanentele incertitudini ale acestor vremuri caracterizate de provocări multiple," a declarat şi Ary Naïm, Director Regional ECE în cadrul IFC. "NEPI Rockcastle constituie un exemplu foarte bun de amplificare a economiei locale cu ajutorul investiţiilor străine prin crearea de noi locuri de muncă şi prin contribuţia adusă a depăşirea perturbărilor generate de o pandemie fără precedent."

Portofoliul de investiţii pe care IFC l-a angajat în România pana in iunie 2021 se ridică la 1.03 miliarde USD investiţi în 29 proiecte. Diversificate şi vizând sectoarele-cheie ale economiei, investiţiile IFC se concentrează pe consolidarea şi diversificarea sectorului financiar, dar a sectoarelor sănătăţii, agroindustrial, producţie şi retail.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb