IFC sprijină întreprinderile mici si mijlocii şi femeile antreprenor din România

G.D.
Miscellanea / 15 decembrie 2022

IFC sprijină întreprinderile mici si mijlocii şi femeile antreprenor din România

Pentru a sprijini finanţarea întreprinderilor mici, inclusiv a IMM-urile deţinute de femei, IFC oferă un împrumut în valoare de 20 de milioane de euro catre Patria Bank, bancă listată la Bursa de Valori Bucureşti, ca parte a eforturilor sale de a stimula creşterea economică şi de a sprijini micii antreprenori din România, conform unui comunciat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestui nou acord, banca - care deserveşte microîntreprinderile, întreprinderile mici şi mijlocii (IMIM-uri), precum şi clienţii din sectorul agro şi retail - va folosi împrumutul IFC pentru a accelera creditarea IMM-urilor, sprijinându-le să-şi deblocheze potenţialul de creştere. Aproximativ 50% din finanţare va fi alocată IMM-urilor deţinute de femei antreprenor, accentul fiind pus pe zonele rurale din România.

Deşi situaţia s-a îmbunătăţit în ultimul deceniu, accesul la finanţare este încă o provocare majoră pentru IMM-urile din România si au un decalaj financiar care este de peste două ori volumul actual al împrumuturilor catre IMM-uri. Majoritatea firmelor mici, în special cele deţinute şi conduse de femei, au o productivitate scăzută a muncii şi un ritm lent de dezvoltare, care pot fi adesea atribuite accesului limitat la finanţare. Mai mult, IMM-urile din ţară au fost grav afectate de lockdown, de incertitudinea ridicată şi de încetinirea economică ca urmare a pandemiei COVID-19.

"Una dintre priorităţile strategice ale Grupului Patria Bank este susţinerea mediului antreprenorial din România, şi astfel, ne concentrăm eforturile să le oferim clienţilor noştri oportunităţi de dezvoltare pentru afacerile pe care le conduc şi instrumente sustenabile care să îi ajute să facă faţă provocărilor mediului macro-economic. Parteneriatul strategic cu IFC sprijină viziunea noastră de consolidare a antreprenoriatului din România şi în particular, a femeilor antreprenor. În următorii 5 ani ambiţia noastră este de a dublă împrumuturile acordate acestora şi vom avea o atenţie deosebită pentru a sprijini dezvoltarea antreprenoriatului feminin prin facilitarea accesului la surse de finanţare." a declarat Burak Yildiran, CEO Patria Bank.

Investiţia actuală a IFC va contribui la consolidarea capacităţii Patria Bank de a ajunge la segmentele defavorizate ale populaţiei din România. Prin crearea de noi opţiuni de finanţare pentru IMM-uri, împrumutul nu numai că va ajută la reducerea decalajului de finanţare, dar va sprijini şi crearea de locuri de muncă şi un sector privat mai favorabil, esenţial pentru creşterea economică, în special în perioada post-COVID

"Pe măsură ce economia începe să se redreseze, IMM-urile vor avea nevoie de acces la capital, care este esential pentru finanţarea investiţiilor necesare reluarii activitatii economice, precum şi de a isi ajusta modelele de afaceri la contextual economia post-criză", a declarat Ary Naïm, director regional IFC pentru Europa Centrală şi de Sud-Est. "Într-un moment ca acesta, suntem încrezători că parteneriatul nostru cu Patria Bank va contribui la consolidarea ecosistemului antreprenorial local din România si va creşte rezilienţa economică."

IFC sprjină dezvoltarea sectorului privat în România de peste 30 de ani, cu o expunere angajată care în octombrie 2022 totaliza de 1.290 milioane USD, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb