ILAN LAUFER DESPRE PLATFORMA SMART START USA Peste 150 de planuri de afaceri înscrise

V.D.
Companii / 26 octombrie 2018

Ilan Laufer

Ilan Laufer

Peste 150 de planuri de afaceri au fost deja înscrise pe platforma Smart Start USA şi alte 350 sunt în curs de completare, iar primele finanţări au fost deja aprobate, a declarat, astăzi, iniţiatorul şi coordonatorul programului, Ilan Laufer, care este şi vicepreşedinte pentru relaţia cu SUA al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR).

El a fost prezent la conferinţa de prezentare a concluziilor în urma caravanei Smart Start USA, prin intemediul căreia programul a fost promovat în 27 de oraşe din ţară, informează Agerpres.

"Ne apropiem de 1.000 de useri pe platformă, sunt peste 150 de planuri finalizate şi deja avem primele planuri aprobate şi finanţate. Sperăm ca puterea exemplului să le dea curaj şi altora să se înscrie, să aplice, să dovedim că putem schimba mentalitatea. Peste 350 de planuri de afaceri sunt în proces de completare", a anunţat Laufer.

El a adăugat că îşi doreşte ca, până la finalul anului 2018, cel puţin 10.000 de firme cu capital românesc să beneficieze de platforma Smart Start USA şi de finanţarea pusă astfel la dispoziţie, în valoare de până la 200.000 de dolari pentru fiecare companie.

"Economia românească este a doua cea mai subfinanţată din UE atunci când vine vorba de IMM-uri. Noi vrem să schimbăm mentalitatea. Intraţi pe platforma Smart Start USA, înscrieţi un plan de afaceri, apoi noi luăm legătura cu dumneavoastră, nu mai trebuie să mergeţi voi la bancă, nu mai trebuie să convingeţi banca, iar acest lucru va schimba multe în zona creditării IMM-urilor de către bănci. De asemenea, ne-am dorit să atragem foarte mulţi tineri, să îmbunătăţim educaţia financiară", a continuat Laufer.

El a arătat cât de mult au crescut exporturile României în ultimii 20 de ani, de la 7 miliarde de euro în 1998, la peste 65 de miliarde de euro în prezent.

"În Statele Unite există un potenţial uriaş pentru firmele româneşti. Am fost uimit totodată să văd câte de multe are de oferit România pentru Statele Unite", a subliniat coordonatorul proiectului.

Fundaţia Laufer va deschide săptămâna viitoare un birou la Bucureşti, dedicat promovării programului Smart Start USA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Programul este unul de finantare/creditare cu multe informatii... lipsa! De exemplu, sumele maxime accesibile / domeniu de activitate, conditiile de finantare (ipoteci, garantii, dobanzi, etc). Aceste motive reprezinta obstacole in calea cresterii numarului de solicitanti, care va fi de 500-1,000 la 31 decembrie, in cel mai fericit caz... departe de obiectivul de 10,000! Poate scaderea vitezei si atentia la detalii, punctualitatea si respectarea programarilor ar contribui la rezultate mai bune...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb