ILFOVENII AU PROTESTAT PENTRU OPREA: Pesediştii au pichetat sediul PSD

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 14 ianuarie 2009

Membrii organizaţiei PSD Ilfov au contestat vehement decizia conducerii de a retragere sprijinul politic lui Gabriel Oprea.

Membrii organizaţiei PSD Ilfov au contestat vehement decizia conducerii de a retragere sprijinul politic lui Gabriel Oprea.

Câteva sute de membri ai organizaţiei Ilfov a PSD s-au adunat, ieri, la sediul central al formaţiunii, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea - preşedintele filialei ilfovene a social-democraţilor, care a rămas, cu o zi în urmă, fără sprijin politic din partea conducerii PSD.

Susţinătorii lui Oprea, care au scandat în mod repetat "Oprea - PSD", au sosit la sediul central al partidului "înarmaţi" cu steaguri roşii şi pancarte prin intermediul cărora şi-au exprimat public susţinerea faţă de şeful PSD Ilfov.

O delegaţie a filialei PSD Ilfov a depus la sediul partidului un memoriu prin care se exprimă sprijinul organizaţiei faţă de Gabriel Oprea.

Documentul comunică, totodată, conducerii PSD decizia luată luni seara de Comitetul Executiv al Organizaţiei Ilfov conform căreia s-a respins în mod categoric decizia Biroului Permanent Naţional al PSD de retragere a sprijinului politic şi de propunere a excluderii din partid a lui Gabriel Oprea "pe care o consideră nefondată şi nestatutară", potrivit Agerpres.

Vicepreşedintele PSD Ilfov Gheorghe Neţoiu a declarat:

"Este o manifestare de susţinere a preşedintelui nostru Gabriel Oprea. Considerăm că măsura care s-a luat este prea drastică. Considerăm că Oprea, în funcţiile în care a fost - şi de prefect şi de ministru delegat la Ministerul de Interne - şi-a făcut datoria. Este un om care a muncit împreună cu noi timp de cinci ani şi considerăm că Vanghelie, dacă a ajuns să conducă partidul, nu poate să conducă şi organizaţia Ilfov, nu poate să conducă şi Ministerul de Interne. Vanghelie a susţinut un om (Cătălin Voicu pentru funcţia de ministru de Interne - n.r.), a fost un vot democratic prin care Oprea a câştigat acest concurs"".

Potrivit acestuia, "numirea secretarilor de stat nu este un motiv pentru ca ministrul Oprea să fie sancţionat atât de drastic, să fie scos din PSD".

Gheorghe Neţoiu a precizat: "Măsura de excludere se poate lua doar în cadrul organizaţiei PSD Ilfov. Nu poate să hotărască nimeni să dea pe cineva afară. Împreună am muncit şi aşa cum am fost buni la alegeri, trebuie să fim respectaţi şi noi, pentru că Ilfovul este un judeţ, poate, la fel de important ca Bucureştiul şi ca oricare alt judeţ din ţară. Cel mai probabil, marţi, PSD Ilfov se va întâlni".

Hrebenciuc vrea dizolvarea organizaţiei Ilfov

Tot ieri, liderul grupului parlamentar social - democrat din Camera Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, a anunţat, la finalul unei şedinţe informale a conducerii PSD, o posibilă desfiinţare a Organizaţiei PSD Ilfov.

"Cred că va trebui să desfiinţăm şi organizaţia (de Ilfov - n.r.) ca să intre totul în ordine", a spus Hrebenciuc, făcând referire la refuzul filialei ilfovene de a accepta retragerea sprijinului politic al PSD pentru ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea.

Marian Vanghelie. liderul PSD Bucureşti: "Gabriel Oprea este dat afară din PSD. În locul organizaţiei PSD Ilfov ar putea fi creată o altă organizaţie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb