Imigranţii şi suedezii trebuie "amestecaţi" cu forţa şi pe scară largă

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 decembrie 2023

Imigranţii şi suedezii trebuie "amestecaţi" cu forţa şi pe scară largă

English Version

Social-democraţii din Suedia au găsit soluţia pentru eliminarea conflictelor sociale

"Segregarea economică, etnică şi lingvistică trebuie să fie oprită la nivel structural, ceea ce necesită amestecarea populaţiei. Societatea va trebui să ia măsuri fără precedent, la o scară fără precedent". (Partidul Social Democrat din Suedia)

Călin Rechea

O propunere aberantă a Partidului Social Democrat din Suedia a fost analizată recent cu seninătate la posturile de televiziune şi în presa scrisă din ţara scandinavă.

Sub titlul "Apariţia societăţilor paralele", membri ai conducerii partidului au încercat să determine cauzele accentuării tensiunilor sociale din ultimii şi a violenţelor de stradă, fenomene care au evoluat în paralel cu creşterea rapidă a numărului imigranţilor din ultima decadă. Documentul este disponibil la adresa https://tinyurl.com/4zsuecet.

"Conflictele dintre normele culturale din ţara de origine şi cultura noii ţări au dezvoltat subculturi antisociale ca urmare a eşecului integrării", se arată în raport. În aceste condiţii, "comunitatea socială se confruntă cu o ameninţare existenţială", reprezentată de "apariţia societăţilor paralele".

Integrarea este deosebit de dificilă chiar şi pentru cei născuţi în Suedia în ultimele două decenii din părinţi imigranţi. "Nu putem sublinia îndeajuns de mult gravitatea segregării de clasă şi etnice care există astăzi. Suedia are o generaţie tânără care s-a născut în ţară, dar care a cunoscut doar sărăcia, părinţi fără locuri de muncă, supraaglomerarea, lipsa de şcolarizare, necunoaşterea limbii, lipsa de educaţie şi care nu se identifică ca suedezi sau ca parte a societăţii suedeze", se mai subliniază în raport, unde se mai arată că "fenomene precum excursiile educaţionale în Africa, căsătoriile forţate, cultura onoarei şi mutilarea genitală fac parte din realitatea femeilor tinere şi din mediul în care cresc".

Lawen Redar, purtător de cuvânt pentru politica culturală a Partidului Social Democrat din Suedia şi unul dintre autorii raportului, a declarat pentru postul public de televiziune SVT că "politica de imigrare nu a fost adaptată condiţiilor materiale, culturale şi lingvistice", iar "societatea nu doreşte să admită acest lucru din cauza fricii de stigmatizare".

Dar de unde vine această frică de stigmatizare şi cum este tolerat un astfel de fenomen într-o societate democratică, unde libertatea de exprimare este un pilon fundamental? Şi cum se explică acest lucru, mai ales când este vorba de una dintre cele mai tolerante societăţi europene, poate chiar cea mai tolerantă?

Deşi recunoaşte eşecul politicii de integrare a imigranţilor, care a fost elaborată în special de Partidul Social Democrat, purtătorul de cuvânt Lawen Redar susţine că partidul Democraţii Suedezi, considerat de extremă-dreaptă, dar care a obţinut peste 20% dintre voturi la ultimele alegeri generale, nu are soluţii din acest punct de vedere. "Soluţia este social-democraţia clasică", a mai precizat Lawen Redar pentru SVT.

În ultima parte a raportului se mai arată că "limba suedeză este o limbă minoritară în anumite părţi ale ţării, iar oportunităţile de a învăţa suedeza sunt limitate, deoarece în acele zone nu există aproape niciun vorbitor nativ de suedeză". Mai mult, "generaţiile care s-au născut în Suedia şi nu au legături deosebit de puternice cu ţările de origine ale părinţilor lor nu percep Suedia ca fiind ţara lor".

Deşi recunosc problemele pe care le descriu în raport, politicienii social-democraţi din Suedia nu par să înţeleagă cum s-a ajuns aici şi care sunt adevăratele cauze ale eşecului integrării.

Dovada o reprezintă secţiunea scurtă de concluzii şi propuneri pentru soluţionarea acestor probleme deosebit de grave, unde se arată că "segregarea şi inegalitatea sunt fenomene care se amplifică reciproc", iar "fără o acţiune politică puternică, polarizarea va creşte şi se va consolida o bază materială pentru rasism", care "fac imposibilă viziunea unui viitor egalitar".

Soluţia propusă este oprirea la nivel structural a segregării economice, etnice şi lingvistice, ceea ce "necesită amestecarea populaţiei", în condiţiile în care "societatea va trebui să ia măsuri fără precedent, la o scară fără precedent".

De-a lungul istoriei, alte partide socialiste au încercat să evite tocmai astfel de "amestecuri" în numele păstrării purităţii unei rase considerate superioare.

Nu mai reţin exact când a avut loc fenomenul, dar parcă atunci conducătorii au creat şi un fel de "ferme" speciale de reproducţie, cu femele atent selecţionate. Acum socialiştii suedezi ar putea aplica acelaşi principiu, dar cu "ferme" populate cu "exemplare" cât mai diverse, însă suficient de puternice şi adaptabile pentru a face faţă şi iernilor din Dalarna sau chiar mai la nord, dincolo de Cercul Polar.

În oraşul universitar Uppsala, unde se află cea mai veche instituţie de învăţământ superior din Scandinavia şi una dintre cele mai vechi din lume (1477), situaţia este considerată foarte gravă.

Conform unei ştiri de pe site-ul postului Radio Suedia (sverigesradio.se), escaladarea violenţelor dintre bandele rivale a condus la creşterea numărului de demisii în rândul personalului de pe ambulanţe.

"În timpul valului de violenţe din această toamnă, paramedicii din Uppsala au fost nevoiţi să privească realitatea în faţă", a declarat Sven Gunnar Lundin pentru Radio Suedia.

Toate echipajele din ambulanţe poartă acum veste anti-glonţ şi aşteaptă noi echipamente de protecţie în viitorul apropiat.

Un viitor care pare să fie tot mai "luminos" pentru Suedia.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Progresismul si sorosismul distrug lumea. Acceotarea strainilor, mai ales a musulmanilor, in Europa va distruge continentul nostru. Deja e prea tarziu sa mai facem ceva. Trebuie sa rezistam si sa contraatacam.

    Asemenea revolutii culturale bolnave cu scopul infaptuirii "omului noi" au mai fost aplicate in istorie de catre stanga bolsevico-comunisto-progresist a. Ultima actiune de acest fel este in curs, denumita "cancel culture".

    Nu considera tara care i-a primit ca fiind tara lor,nu se regasesc din niciun punct de vedere,e foarte simplu,valea in tara de bastina!Lasa-i si pe nordici,vestici,romanii,bulgar ii si alte popoare vestice,nu le-au convenit,au vrut musulmani!

    Mars acasa!!

    Sa ajungi tu sa porti vesta antiglont in tara ta?  

    pai incarcati in vagoane si valea. catre casa si impuscati-va acolo cat vreti. pana crapati toti. 

    da ce-i asta?

    sper sa nu vina si la noi cu ocazia "air schengen" 

    1. Nu vin la noi; nu au de unde să dea atâta șpagă!.

      Sunt si la noi, au organizatii si seminarii pe teme musulmane si prostesc romancele ca sa scoata generatii de musulmani care sa adere la limba si ideologia musulmana. Avem chiar si unitati de invatamant cu predare in limba araba.

      Inca suntem departe de ocupatia musulmana din vestul Europei, dar avem perspective "bune" de a recupera "terenul pierdut" pe masura ce dezvoltarea economica a tarii va face Romania un teritoriu mai atractiv. 

    Toate bune si frumos ambalate ,dar Suedia nu este una dintre cele mai democratica si liberala tara.Sa nu uitam ca practicile eugeniste s-au perpetuta aclo pana in deceniul 8 al sec.trecut.

    planul Kalergi in desfasurare pina la mus ulma nizarea Europei.

    1. Corect 100%. E pe fata. Urmeaza razboi civil in maxim 2-3 ani.

    Cineva mi-a aratat odata un videoclip, cu un ministru de interne dintr-un stat arab bogat (cred ca Emiratele). Si ala spunea, cu subiect si predicat "ati vrut sa-i luati la voi, crezand ca stiti sa va purtati cu ei si ca o sa ii integrati. N-ati vrut sa-i lasati la noi, care stim cum sa-i tratam, pe motiv de drepturile omului, globalizare, etc. Iar acum aveti o problema"...

    1. N-a crezut nimeni nimic. Au fost adusi intentionat ca sa faca scandal. In 2-3 ani o sa vedeti si de ce.

      au fost adusi intentionat, planuri de dizolvare a europenilor in alte "civilizatii" se discuta din perioada interbelica

      Intrati pe canalul de Twitter Radio Genoa sa vedeti cu ce se ocupa emigrantii in Europa.

      Vor sa musulmanizeze Europa pentru a controla gloata!Cred ca sefii de stat din UE sunt invidiosi pe astia din Orientul Mijlociu,Pakistan...Maine,poim aine ii vezi con vertindu-se,au luat exemplu si de la Erdogan,uite ce mare si tare e turcul,nu misca nimeni in front,in timp ce in UE toata lumea comenteaza,protesteaza,critica ....Nu ca ar deveni ei religiosi dar pentru a controla....

      Nu e de joaca cu dictatura religioasa! 

    Trebuie sa primim si noi cati mai multi imigranti , sa luptam pentru pace ! un prim pas ar fi sa vina cei din Austria la noi , cafelele calde si gogoasele sunt pregatite si pentru ei nu numai pentru ucraineni . traiasca lupta pentru pace !

    1. Trebuie sa nu-i mai primim deloc,sa-i primeasca tarile arabe bogate si Iranul pe deasupra ca tot baga batul prin gard!Ce e la noi,centru de reeducare?Ei i-au chemat fiindca aveau nevoie de slugi dar ce sa vezi,ghinion,nu stiu sau nu le place sa munceasca si fac doar ce le trece prin capatana,adica multe rele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb