Imixtiunea Kremlinului în Republica Moldova, pe agenda de lucru a CSAT

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 10 aprilie 2023

Imixtiunea Kremlinului în Republica Moldova, pe agenda de lucru a CSAT

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pentru mâine, 11 aprilie 2023, începând cu ora 10:00, la Palatul Cotroceni, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la evoluţiile privind situaţia de securitate din Regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei şi a intervenţiilor externe asupra procesului democratic din Republica Moldova. De asemenea, se va analiza şi concepţia dezvoltării aviaţiei militare române. În cadrul şedinţei Consiliului vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale.

Unul dintre obiectivele strategice ale Rusiei îl reprezintă "deromânizarea" Republicii Moldova şi transformarea acestei ţări într-un "satelit" al Moscovei, conform unui plan adoptat de Vladimir Putin încă din toamna anului 2021. Conform documentului, intitulat "Obiectivele strategice ale Federaţiei Ruse în Republica Moldova", şi intrat în posesia mai multe organizaţii de presă, planul Moscovei are setate obiective pe termen scurt, mediu şi lung cu scopul final de "rusificare" forţată a Moldovei şi transformare a republicii într-un stat complet dependent de Rusia.

Obiectivele pe termen scurt (care urmau a fi atinse până în 2022) includeau "neutralizarea" oricăror acţiuni prin care guvernul de la Chişinău încearcă demilitarizarea Transnistriei şi evacuarea trupelor ruseşti din regiune. Obiectivele pe termen mediu includ "opoziţia faţă de politica expansionistă a României în Republica Moldova" şi "opoziţia faţă de cooperarea dintre Republica Moldova şi NATO". Documentul FSB stabileşte şi obiective pe termen lung, inclusiv "crearea unor grupuri stabile de influenţă prorusă în elitele politice şi economice din Republica Moldova" şi "coagularea unei atitudini negative faţă de NATO".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Inca o data se dovedeste ca rusii nu vor sa se opreasca la Ucraina, vor si Moldova, iar apoi ne fac noua cu ochiul. Si din pacate sunt multi pe aici care si-ar vinde tara fara sa clipeasca!

    Imixtiunea NATO în Federatia Rusa, pe agenda de lucru a CSAT,

    asa mai are logica 

    Exista vreo indoiala in presa despre autenticitatea "documentului" eliberat in presa de ucrainieni sau poate chiar de romani?

    De unde scoate redactia ca documentul care ar sustine punctele enumerate in articol ar insemna "rusificare"? Din ceea ce citesc eu, punctele mentionate, presupunand ca ar fi adevarate inseamna ca Ungaria este deja rusificata. Inseamna ca China este deja rusificata. Chiar si Turcia este rusificata. In fapt, 80% din populatia planetei este deja rusificata pentru ca nu sprijina NATO.

    1. La cati troli bantuie pe aici si Romania e rusificata vreo 80% ca tare le pute NATO, UE

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb