IMMUNE Building Standard marchează o nouă etapă majoră de extindere: Prima clădire rezidenţială din lume, certificată IMMUNE

Comunicate de presă / 13 octombrie 2021

IMMUNE Building Standard marchează o nouă etapă majoră de extindere: Prima clădire rezidenţială din lume, certificată IMMUNE

IMMUNE Building Standard, lansat anul trecut la iniţiativa companiei româneşti Genesis Property cu scopul de a combate efectele pandemiei Covid-19, se extinde dincolo de birouri şi spaţii industriale pentru a acoperi şi zona clădirilor rezidenţiale. Acest pas reflectă angajamentul solid pentru crearea unui mediu construit mai sănătos pentru viitor, precum şi versatilitatea şi adaptabilitatea standardului, conform Agerpres.

Healthy by Design Building Institute (HDBI) a certificat prima proprietate rezidenţială din lume cu IMMUNE Building Standard. One Palace Place, o clădire rezidenţială de lux din Londra, Marea Britanie, administrată de Navana Property Group, a primit eticheta IMMUNE - Strong, devenind prima proprietate rezidenţială care primeşte această distincţie. Situată în prestigiosul cartier Westminster, One Palace Place dispune de 35 de apartamente private, concierge disponibil 24/7 pentru rezidenţi, alături de o sală de teatru cu 312 locuri, un studio cu 120 de locuri, precum şi un restaurant şi un bar deschis publicului larg.

Obţinerea certificării IMMUNE pentru clădirea rezidenţială deţinută de Navana Property Group este rezultatul implementării cu succes a majorităţii celor 135 de măsuri incluse în IMMUNE Assessment Scoring Index, un instrument de evaluare dezvoltat de Genesis Property, un membru important al European Property Federation şi dezvoltator de birouri de clasa A.

Căile de intrare şi de ieşire ale One Palace Place au fost fie reconfigurate, fie dotate cu sisteme touchless. În acelaşi timp, clădirea beneficiază acum de o igienizare îmbunătăţită a zonelor de contact şi de trecere, cum ar fi intrarea principală, lifturile, scările şi mânerele uşilor, în timp ce la intrarea principală şi în holurile lifturilor de la fiecare etaj au fost instalate sisteme automate pentru dezinfectarea mâinilor.

Echipa care se ocupă de administrarea clădirii şi stewardul dedicat IMMUNE au beneficiat de training suplimentar, de echipamente de protecţie PPE şi de protocoale de curăţare în profunzime a zonelor de relaxare destinate personalului. Navana Property Group şi-a aliniat, totodată, politicile operaţionale la standardul IMMUNE, atât la nivel corporate, cât şi pentru rezidenţi, vizitatori şi contractori, în special în ariile care vizează continuitatea activităţii şi bunăstarea oamenilor.

"Facem acum încă un pas important în călătoria noastră care a început în aprilie 2020, la scurt timp după izbucnirea pandemiei, când am dezvoltat IMMUNE Building Standard ca un proiect de referinţă pentru clădirile sănătoase ale viitorului. Am parcurs un drum lung de atunci şi am valorificat expertiza relevantă dobândită în crearea unor medii construite mai sănătoase în care oamenii îşi petrec cea mai mare parte a timpului, fie acasă, fie la locul de muncă. Experienţa noastră cu acest standard inovator şi abordarea vizionară a Navana au condus la prima clădire rezidenţială certificată IMMUNE din lume, deschizând calea pentru casele noastre post-pandemice", a spus Liviu Tudor, fondator al Genesis Property şi preşedinte al European Property Federation.

IMMUNE se bazează pe o investiţie practică în Healthy by Design System (HbDS), care încorporează o reţea de senzori specializaţi care măsoară parametrii mediului interior, cum ar fi aerul, umiditatea, temperatura sau nivelul de CO2. Datele privind performanţa clădirii sunt colectate în timp real, permiţând operatorului clădirii să verifice şi să ajusteze starea clădirii la un nivel de performanţă sustenabil, oferind ocupanţilor spaţiul şi încrederea necesară pentru o experienţă de viaţă sănătoasă. Fiecare clădire certificată IMMUNE încorporează tehnologii avansate, echipamente specializate şi personal dedicat, un IMMUNE Steward, pentru a gestiona operaţiunile şi parametrii de sănătate ai clădirii, conform recomandărilor din standard.

Build Green, un evaluator de clădiri independent şi autorizat şi un contribuitor la dezvoltarea IMMUNE Building Standard, desfăşoară procesul de evaluare şi recomandă certificarea IMMUNE a unei proprietăţi cu una dintre cele trei etichete: Puternic (3 stele), Solid (4 stele) sau Rezilient (5 stele).

"Anul trecut, oamenii au petrecut probabil mai mult timp ca niciodată acasă, dar, în timp ce am asistat la schimbări în modul în care birourile sau magazinele sunt gestionate pentru a menţine oamenii în siguranţă, au existat puţine discuţii despre ce ar trebui să se întâmple într-un cadru multi-rezidenţial. Oamenii doresc mai multă siguranţă, în timp ce învaţă să trăiască cu Covid-19 şi ne pregătim cu toţii pentru posibile focare viitoare. Nu este vorba de a crea spaţii sterile, ci de a face schimbări raţionale de design şi management. Certificarea IMMUNE arată angajamentul nostru, în calitate de administratori profesionişti de proprietăţi şi active, de a face tot ce ne stă în putinţă pentru a ne menţine clienţii sănătoşi şi în formă", spune Mark Fitzgerald, managing director al Navana Property Group.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb