Investitorii au reacţionat imediat după publicarea rezultatelor financiare înregistrate de "Compa" Sibiu pe primul semestru, manifestînd un interes crescut pentru aceste titluri. Ca urmare, preţul mediu al acţiunilor "Compa" a urcat cu 14% în săptămîna care a urmat comunicării rezultatelor.
Totuşi, Marcel Murgoci, director de tranzacţionare la "Est Invest", observă că în ultimele două şedinţe bursiere, pe fondul scăderilor generalizate înregistrate la BVB, cursul acţiunilor "Compa" a intrat pe un trend descendent.
"Compa" Sibiu a comunicat în data de 20 august că a obţinut în perioada ianuarie-iunie 2004 un profit de 53,7 miliarde de lei, de aproape zece ori mai mare decît valoarea indicatorului aferentă aceleiaşi perioade din 2003. În aceste condiţii, valoarea profitului pe acţiune este de 691 lei. Acest nivel este apreciat de analiştii societăţii "KTD Invest" ca fiind bun raportat la cotaţia bursieră. Cifra de afaceri a companiei a crescut, în perioada analizată, cu 66%, nivelul său la 30 iunie fiind de 735,1 miliarde de lei.
O altă veste bună venită de la această societate este eşalonarea, începînd cu luna septembrie a acestui an, pînă în iulie anul viitor, a plăţii dividendelor restante. Acţionarii "Compa" nu şi-au primit dividendele încă din anul 2000 şi s-au arătat nemulţumiţi de faptul că nici anul trecut şi nici anul acesta societatea nu le-a plătit în termenul de şase luni, aşa cum prevede legea valorilor mobiliare. Neachitarea dividendelor stabilite în fiecare an a fost cauzată de faptul că societatea are în derulare ample programe de restructurare, de dotare cu noi utilaje şi de modernizare a celor existente ca să poată face faţă cerinţelor impuse de realizarea contractelor cu partenerii străini. Investiţiile sînt susţinute atît din surse proprii cît şi din credite bancare, ceea ce explică soldarea activităţii financiare a companiei, după primul semestru, cu o pierdere de 8,7 miliarde de lei, de aproape patru ori mai mare decît cea înregistrată cu un an în urmă. Evoluţia foarte bună a activităţii de exploatare, respectiv un profit de 62,9 miliarde de lei, de peste şase ori mai mare decît nivelul aferent aceleiaşi perioade din 2003, a fost cea care a condus la obţinerea nivelului ridicat al profitului brut.