IMPEL REVIEW INITIATIVE (IRI) Korodi a discutat cu oficiali UE despre protejarea ursului brun şi a peisajelor săseşti şi secuieşti

V.B.
Companii #Mediu / 10 septembrie 2014

Ministrul mediului, Attila Korodi, şi alţi oficiali din ministerul de resort, au discutat, săptămâna trecută, despre protejarea ursului brun şi a pajiştilor cu arbori din zonele săseşti şi secuieşti, cu experţi ai Comisiei Europene şi autorităţi de mediu din Europa.

În perioada 1-5 septembrie, la comisariatul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării al Gărzii Naţionale de Mediu, s-a desfăşurat IMPEL Review Initiative (IRI) în domeniul conservării naturii, biodiversităţii şi a ariilor protejate, la care au participat experţi din cadrul Comisiei Europene şi autorităţi de mediu din Olanda, Italia, Malta, Anglia, Scoţia, Macedonia, Cehia şi România. Delegaţiile au fost conduse, din partea GNM, de Szep Robert, comisar general adjunct, iar din partea IMPEL (Reţeaua Uniunii Europene pentru Implementarea şi Impunerea Legislaţiei de Mediu) de vicepreşedintele organizaţiei, Chris Dijkens.

Ministrul Korodi a declarat: "Parteneriatul pe care autorităţile de mediu din România îl au cu reţeaua IMPEL este unul foarte important. Le-am propus partenerilor noştri, ca o colaborare pentru viitor, să abordăm împreună problematica ursului brun, să găsim împreună soluţii cu privire la managementul acestei specii în adevăratul sens al cuvântului. O altă temă o reprezintă problema pajiştilor cu arbori, un tip de peisaj nereglementat până acum, specific îndeosebi zonei săseşti şi secuieşti din Transilvania. Valoarea deosebită din punct de vedere al biodiversităţii pe care îl are acest tip de peisaj este în pericol şi suntem obligaţi să căutăm şi să găsim soluţii".

Sesiunea finală a IMPEL Review Initiative (IRI) România a fost gazduită, vineri, la sediul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC). Misiunea IMPEL este aceea de a contribui la protejarea mediului prin promovarea implementării şi aplicării efective a legislaţiei de mediu din UE.

"Suntem convinşi că această întâlnire, dincolo de o agendă punctuală, contribuie la împărtăşirea experienţei şi a bunelor practici din domeniul protejării mediului, între numeroase instituţii de mediu. România este una dintre ţările europene care are norocul ca pe teritoriul său să aibă peste 23 de arii naturale protejate, aşa că trebuie să gândim pe termen mediu şi lung strategii pentru protecţia şi gestionarea acestor comori ale sale. Rolul Dumneavoastră şi al Garzii Naţionale de Mediu este să ne ajutaţi să putem implementa aceste strategii şi să generăm metodologia necesară pentru a putea proteja aceste ecosisteme cât mai bine", a subliniat Anne Jugănaru, Secretar de Stat în MMSC.

La rândul său, vicepreşedintele IMPEL, Chris Dijkens, a mulţumit pentru invitaţia GNM de a prezenta preocupările instituţiilor de mediu ce activează în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării: "Este o zonă deosebit de importantă şi veţi vedea rezultatele acţiunilor voastre, veţi vedea că faceţi o treabă bună acolo şi sunteţi bine pregătiţi. Delta Dunării este foarte importantă pentru România, dar reprezintă şi un patrimoniu global. Am identificat multe măsuri foarte bune pe care le aplicaţi şi care ar putea fi folosite şi în cadrul IRI, de către alte state".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb