Importul şi distribuţia de medicamente, la un pas de blocaj, în plină pandemie de gripă

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 3 noiembrie 2009

Importul şi distribuţia de medicamente sunt la un pas de blocaj, în plină pandemie de gripă, în condiţiile în care spitalele şi farmaciile au acumulat datorii de peste 120 de milioane de euro, după cum au declarat, luni, pentru NewsIn, reprezentanţii firmelor din acest domeniu.

"Spitalele au datorii de peste 60 de milioane de euro, din care grosul datează din 2007-2008, iar farmaciile, cel puţin la fel de mult, datoriile fiind acumulate în doar câteva luni, din martie 2009 încoace", a precizat preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR), Viorel Vasile.

În opinia preşedintelui ADMR, soluţia posibilă în acest moment ar fi o infuzie de lichidităţi din partea câtorva bănci, pentru susţinerea sistemului de factoring. "În urmă cu zece zile, am propus această variantă, care presupune să decontăm facturile emise farmaciilor la bănci aflate în contract Ministerul de Finanţe şi Ministerul Sănătăţii. Mâine (marţi - n.r.), vom avea o întâlnire cu miniştrii Videanu şi Pogea la care sperăm să fie discutat şi subiectul acestor datorii. Dacă nu se găseşte o soluţie pentru rezolvarea blocajului financiar generalizat, vom asista, în câteva săptămâni, la prăbuşirea întregului sistem sanitar", a mai spus Viorel Vasile.

În privinţa antiviralelor indispensabile pentru tratarea gripei, preşedintele ADMR spune că, de câteva luni, acestea nu mai sunt disponibile în farmaciile cu circuit deschis, intrând direct în stocurile Ministerului Sănătăţii. "Practic, măsura este în vigoare din mandatul lui Ion Bazac", a subliniat Viorel Vasile.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, stocul de antivirale se ridică, în prezent, la 400.000 de doze, iar alte 1.375.000 de doze se află în procedura de achiziţie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb