ÎMPRUMUTAŢII ÎN FRANCI ELVEŢIENI: "Iohannis şi PNL tergiversează promulgarea Legii dării în plată"

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 ianuarie 2016

Preşedintele Klaus Iohannis şi Partidul Naţional Liberal (PNL) tergiversează promulgarea Legii dării în plată, sunt de părere debitorii cu credite în franci elveţieni (CHF).

Aceştia au reacţionat la afirmaţiile făcute, luni, de Vasile Blaga, copreşedinte PNL, care a declarat: "Ne propunem, la cererea preşedintelui, să insistăm pe propunerea pe care am făcut-o privind formarea unei comisii de analiză şi evaluare, formată din reprezentanţi ai partidelor parlamentare, Guvernului şi BNR, ANPC-ului şi societăţii civile, pentru a identifica cea mai potrivită soluţie pentru Legea dării în plată".

Reprezentanţii Grupului clienţilor împrumutaţi în CHF ne-au transmis: "Considerăm iniţiativa preşedintelui, precum şi voinţa exprimată de către PNL de a înfiinţa o comisie, după cum rezultă din cele comunicate în presă, ca fiind o intenţie de a tergiversa dezbaterile şi de a amâna promugarea Legii dării în plată. Nu înţelegem oportunitatea înfiinţării acestei comisii, legea trecând prin mai multe comisii de specialitate şi fiind votată de către Parlament cu un vot împotrivă şi o abţinere, decât prin prisma celor exprimate anterior.

Invităm Preşedintele României să ţină cont de faptul că a ajuns preşedinte şi prin voturile cetăţenilor consumatori de servicii financiare, cetăţeni cu care refuză sistematic să stea de vorba! Or, pe noi, în calitate de consumatori, de alegători, dar mai ales de beneficiari ai acestei legi, nu ne mai interesează niciun fel de comisie formată din reprezentanţi ai partidelor politice. Legea a trecut deja prin comisii. Să fie definit clar cui se adresează legea - respectiv consumatorilor (persoane fizice) şi nu profesioniştilor (constructori de blocuri sau cartiere) şi atât. Cerem să se termine odată cu bătaia asta de joc la adresa noastră, a românilor care facem sacrificii enorme pentru a ne putea plăti ratele, încercăm cu disperare să ne salvăm de pericolul executării silite, încercăm să ne salvăm familiile de la destrămare, de la dramele prin care trec atunci când sunt despărţite din cauza necesităţii de a câştiga mai mulţi bani în afara ţării, încercăm să rămânem în viaţă şi toate astea pentru plata unor rate «explodate» prin clauze abuzive şi practici comerciale înşelătoare!"

Vasile Blaga a spus, luni, că Legea dării în plată va reprezenta unul dintre obiectivele principale pe care liberalii le vor aborda după întoarcerea din vacanţa parlamentară.

Această iniţiativă presupune că cedarea către bancă a imobilului pus garanţie într-un contract de credit este suficientă pentru acoperirea întregii datorii. Legea a fost întoarsă în Parlament de preşedintele Iohannis.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Parerea mea este ca nu avea voie sa o retrimita.

    Dar cred ca s-au facut presiuni foarte mari atat interne cat si externe.

    Vezi video Bursa : Legea darii in plata, subiect aprins de discutii la tv 04 12 2015 

    daca am avea un presedinte ca in Polonia ,care se gandeste si la poporul sau,poate ca am fi avut o sansa.Cu iohannis ,care este mai mult interesat de propriile lui procese ,sau cu Blaga care isi aminteste de alegatori doar in an electoral ce sanse avem?

    Nici in Comunism nu se vota 100%.

    De ce sa plateasca altii aventurile fara cap ale unora putini. 

    Cine s-a imprumutat sa plateasca ce a luat in moneda in care a luat.

    Garantia e asa ceva acolo, nu garantia e scopul. 

    1. Nu garantia e scopul, ci jupuirea celor cazut in capcana creditarii. Furati luna de luna, n-au nicio scuza ca nu se revolta.

      Toți cei am luat credite în alta moneda decât lei, am sperat la un trai mai bun dar am fost înșelați de către bănci.

    dupoa cum ziceam, Iohannis nu a avut curaj. sa ne gandim cine este Iohannis: un primar de provincie, cu propriile probleme imobiliare, propulsat presedinte mai curand prin prostia lui Ponta si a Lui Dragnea, decat prin propriile merite.culegem ce am semanat. cat despre cine este Gorghiu sau Blaga...este redundant, sunt personaje prea putin interesante ca sa te uiti la biografia lor. all in all, PNL-ul isi bate joc de oameni. o sa se intoarca si roata asta o data

    sper ca Iohannis, Blaga si Gorghiu sa se chinuie asa cum ma chinui eu luna de luna sa platesc rata si sa mai rezist inca o zi, inca o luna...tocmai pentru ca speculeaza chinul meu, nu o sa ii votez in vecii vecilor

    Presedintele Romaniei SI PNL Sa ceara voturi bancherilor,ei ajuta Bancile SI Bnr,poporul roman Sa se spanzure,asta isi doreste Presedintele Romaniei.

    1. Legea darii in plata Domnului, mai are de parcurs,pas cu pas, domol si incet ca prestatia profesorului pus pe soclu. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb