ÎN 2013, Bonusuri mai mari pentru şefii băncilor de pe Wall Street

V.B.
Internaţional / 31 ianuarie 2014

Bonusuri mai mari pentru şefii băncilor de pe Wall Street

Goldman Sachs Group Inc. (GS), JPMorgan Chase & Co. (JPM) şi Morgan Stanley (MS) şi-au diminuat, anul trecut, cu peste 2% plăţile pentru brokeri şi bancheri, în timp ce au crescut bonusurile pentru propriii directori, cu procentaje de 11% (Lloyd C. Blankfein de la Goldman Sachs), 85% (Jamie Dimon de la JPMorgan) şi chiar aproape 100% (James Gorman de la Morgan Stanley), potrivit Bloomberg.

Cele mai mari bănci din SUA au pus deoparte o mică parte din venituri pentru angajaţi, în vederea reducerii costurilor, pe fondul unor încasări inerte. Acţiunile celor trei companii antemenţionate au crescut puternic anul trecut, pe fondul revirimentului economic american, reflectat în nivelul-record al indexului bursier Standard & Poor\'s 500.

Richard Lipstein, director la firma de cercetare Gilbert Tweed International, a declarat: \"Având în vedere prăbuşirea salariilor pe Wall Street, această situaţie poate fi privită ca o deconectare\", adăugând că managerii îşi merită bonusurile, judecând după evoluţia pozitivă a titlurilor tranzacţionate în ultimul an, mai precis creşteri de 64% (Morgan Stanley), 39% (Goldman Sachs) şi 33% (JPMorgan) în componenţa indexului S&P 500. Niciun oficial al băncilor nu a făcut comentarii.

Anul trecut, bonusul lui Blankfein a crescut la 21 de milioane de dolari, de la 19 milioane de dolari, cât fusese în 2012. Goldman Sachs i-a oferit acţiuni cu restricţii de vânzare în valoare de 14,7 milioane de dolari, precum şi lichidităţi ce constituie 30% din bonusul total, respectiv 6,3 milioane de dolari.

JPMorgan, cea mai mare bancă din SUA, i-a mărit bonusul lui Dimon cu 74%, până la 20 de milioane, sumă ce include 18,5 milioane de dolari în acţiuni cu restricţii de vânzare.

Morgan Stanley (a şasea bancă americană, ca active) i-a plătit, anul trecut, lui Gorman 5,1 milioane de dolari, aproape dublu faţă de 2012 (2,63 milioane). Instituţia nu a făcut, încă, publice alte detalii.

În timp ce, la fiecare bancă, indemnizaţia medie per angajat a scăzut, recompensele individuale variază în funcţie de realizări, iar bonusurile au crescut, în ultimul an, cu 5-10%.

Frank Glassner, director general al Veritas Executive Compensation Consultants, este de părere că sporirea bonusurilor este un semn de reviriment al băncilor, adăugând că \"disciplina pentru acţionari nu constă în concentrarea pe cifrele seci, ci pe o strategie de recompense în funcţie de realizări\".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb