ÎN 2015,  Institutul Brain a investit 180.000 de euro în îmbunătăţirea îngrijirii pacienţilor

Ioana Dogaru
Companii / 17 februarie 2016

BRAIN Institute, centrul specializat în neurochirurgie dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza, a investit în anul 2015 în programe de cercetare şi supra-specializare în neuro-oncologie, precum şi în extinderea accesului social, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Strategia de îmbunătăţire a calităţii actului medical şi a condiţiilor de îngrijire a pacienţilor continuă în anul 2016 cu semnarea parteneriatului dintre BRAIN Institute şi Clubul Regal al Medicilor, iniţiativă aflată sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României, precizează sursa citată.

"Mai mult decât întâlnirile multidisciplinare pe care le vom organiza împreună, vom avea o colaborare strânsă pentru a îmbunătăţi condiţiile de îngrijire a pacienţilor. Una dintre promisiunile noastre, încă de la lansare, a fost aceea de a oferi pacienţilor cu nevoi neurochirurgicale cele mai bune condiţii din practica medicală internaţională, la preţuri minime", a spus Ionuţ Pătrăhău, co-fondator BRAIN Institute.

Lansat în anul 2013, la iniţiativa a şase chirurgi de renume - dr. Dan Ioan Ulmeanu, medic primar chirurgie generală şi toracică; dr. Sergiu Stoica, medic primar neurochirurgie; dr. Hadi Rahimian, medic primar obstetrică ginecologie; dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgie generală; dr. Mircea Ghemigian, medic primar chirurgie endocrinologică; şi dr. Bogdan Mocanu, medic primar ORL - Clubul Regal al Medicilor reuneşte elitele medicinei româneşti şi promovează modelul interdisciplinar cunoscut la nivel internaţional.

În prezent, Clubul reuneşte peste 200 de membri, iar în activităţile desfăşurate se implică peste 1.500 de medici.

"Medici care împărtăşesc aceleaşi valori şi aceeaşi armonie s-au reunit în cadrul Clubului Regal al Medicilor, pentru a contribui la susţinerea dezvoltării şi profesionalismului serviciilor de sănătate din România. Vedem Clubul Regal al Medicilor ca un spaţiu interdisciplinar dedicat educaţiei medicale continue, împărtăşirii experienţelor şi dezvoltării individuale şi de grup. Colaborarea cu BRAIN Institute se înscrie în această linie strategică", a spus Cristina Crintea, director Clubul Regal al Medicilor.

În anul 2015, la BRAIN Institute s-au realizat 4.000 de consultaţii pe toate specialităţile (neurochirurgie cerebrală şi spinală, neurologie, neuro-endocrinologie, ORL şi neuro-radiologie intervenţională), 580 de intervenţii chirurgicale (cu 26% mai multe faţă de anul 2014), din care 70 de intervenţii sociale (cu 33% mai multe faţă de anul anterior). Durata medie de spitalizare în anul 2015 a fost de 3.2 zile, se mai arată în comunicat.

Cele trei priorităţi strategice ale anului trecut au fost extinderea accesului social, supraspecializarea echipei medicale pe fiecare dintre ramurile neurochirurgiei, şi dezvoltarea unui program de cercetare în neuro-oncologie, potrivit sursei citate.

BRAIN Institute este prima instituţie medicală privată non-profit din România: toate resursele disponibile sunt reinvestite în îmbunătăţirea îngrijirii pacienţilor şi a practicii medicale (cercetare, educaţie ş.a.). Odată cu lansarea Fundaţiei pentru Neurochirurgie Modernă, accesul social a crescut de la 10% în anul 2014, la 12% în anul 2015.

În prezent, echipa BRAIN Institute acoperă toate ramurile neurochirgiei: chirurgia bazei craniului, chirurgie vasculară, neurochirurgie spinală, neuro-oncologie, neuro-radiologie intervenţională şi neuro-anestezie.

În perioada februarie-mai 2015, dr. Mihai Crăciun, neurochirurgul BRAIN Institute supra-specializat în neuro-oncologie, a coordonat o serie de întruniri multidisciplinare cu parteneri din specialităţi precum neurochirurgie, oncologie, radioterapie, imagistică medicală, anatomie patologică şi neurologie. În urma acestor întâlniri, a rezultat primul protocol românesc de tratament şi urmărire a glioblastomului. Protocolul este bazat pe date concrete, certe şi de actualitate din literatura de specialitate.

De asemenea, în luna iulie 2015, BRAIN Institute a lansat platforma www.glioblastom.ro, cu scopul de a oferi informaţii corecte şi actualizate despre glioblastom, o boală foarte agresivă şi, din păcate, foarte frecventă. Deşi nu există date centralizate sigure cu privire la România, dacă luăm ca punct de pornire statisticile internaţionale, cu o incidenţă anuală de 2-3 cazuri la 100.000 locuitori, în România ar fi vorba de cca. 500-600 pacienţi diagnosticaţi cu glioblastom în fiecare an, se mai arată în comunicatul de presă citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb