ÎN 2018: Enterprise Investors, investiţii de 167 milioane euro

C.T.
Internaţional / 30 ianuarie 2019

Enterprise Investors, investiţii de 167 milioane euro

Scopul Enterprise Investors este accelerarea dezvoltării lanţului pe întreg teritoriul ţării, bazându-se pe experienţa, în acest sector, dobândită în investiţiile din Dino, Profi şi Artima, conform unui comunicat al instituţiei remis, astăzi, Redacţiei noastre.

De asemenea, noile investiţii din Polonia - cea mai mare multi-agenţie de asigurări, Unilink şi Anwim, un lanţ de benzinării cu creştere dinamică - vor beneficia de experienţa considerabilă a echipei noastre în sectorul serviciilor financiare şi al comerţului cu amănuntul, se notează în comunicat.

Pe lângă finalizarea unei investiţii într-un alt lanţ de retail, CBA Slovakia, şi achiziţionarea unui pachet majoritar în producătorul şi comerciantul de produse de panificaţie croat PAN-PEK, anul trecut, Enterprise Investors a oferit finanţare adiţională companiei Nu-Med Grupa, care oferă îngrijire oncologică unui număr în creştere de pacienţi în cele patru clinici din Polonia.

Cumulat, 2018 a fost printre cei mai buni ani din istoria EI în ceea ce priveşte valoarea investiţiilor efectuate, cu 167 milioane euro investite şi angajate, din două fonduri de private equity, se mai notează în comunicat.

Vânzarea parţială a Novaturas a fost realizată printr-o listare dublă la Bursa de Valori din Varşovia (WSE) şi la Nasdaq Vilnius.

De asemenea, compania a vândut acţiunile deţinute în J.S. Hamilton Polonia şi în intive către un fond de private equity

În ianuarie 2018, Polish Enterprise Fund VII (PEF VII) a finalizat achiziţia a 100% din acţiunile CBA Slovakia.Tranzacţia a fost negociată şi semnată în noiembrie 2017. Ca parte a acordului, EI a angajat o finanţare suplimentară de 16 milioane euro pentru reducerea datoriilor companiei şi pentru finanţarea extinderii.

La sfârşitul lunii martie, PEF VII a semnat un acord pentru a achiziţiona 65% din acţiunile PAN-PEK, un producător şi comerciant de produse de panificaţie din Croaţia. Tranzacţia a fost încheiată în luna mai pentru o sumă confidenţială.

La începutul lunii iunie, Polish Enterprise Fund VIII (PEF VIII) a semnat un acord pentru a achiziţiona o participaţie de 100% în Studenac, o reţea de aproape 400 de magazine alimentare care activează în regiunea sudică a Croaţiei, Dalmaţia. Aceasta a fost prima investiţie din cel mai recent fond al EI, pe care l-a lansat în septembrie 2017.

În luna iulie, PEF VIII a încheiat un parteneriat cu managerii Unilink şi a semnat un acord pentru a achiziţiona o participaţie de 38% în multi-agenţia de asigurări din Polonia. Tranzacţia, care a constat într-o majorare de capital şi o achiziţie parţială de acţiuni, a fost finalizată în luna octombrie pentru o sumă nedezvăluită.

Luna noiembrie a fost marcată de investiţia EI în Anwim, care are un lanţ de aproape 200 de benzinării MOYA. PEF VIII a achiziţionat o participaţie minoritară semnificativă în urma unei tranzacţii de 23,3 milioane de euro.

Pe lângă aceste patru noi achiziţii, în 2018 PEF VII a realizat o investiţie adiţională în Nu-Med Grupa, o reţea de clinici de radioterapie, crescând investiţia totală în companie la 45,2 milioane EUR.

Totalul încasărilor brute, inclusiv dividendele, provenite din exiturile semnate sau finalizate în ultimul an de către fondurile administrate de EI se ridică la 191 milioane EUR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb